În Biserica Ortodoxă Română, sâmbătă, sunt Moşii de toamnă

Românii ortodocşi se roagă şi îi pomenesc pe cei adormiţi în cadrul slujbei de sămbătă, cunoscute în popor drept Moşii de toamnă.

532 afișări
Imaginea articolului În Biserica Ortodoxă Română, sâmbătă, sunt Moşii de toamnă

În Biserica Ortodoxă Română, sâmbătă, sunt Moşii de toamnă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Înainte de începerea postului Sfintelor Paşti şi înainte de Pogorârea Sfântului Duh, în Biserica Ortodoxă se fac rugăciuni sau pomeniri de obşte ale morţilor.

Sărbătoarea "Moşii de toamnă" este foarte aproape de data de 15 noiembrie când începe postul Crăciunului, care durează până în 24 decembrie, şi la mică distanţă de pomenirea morţilor, care se face în Biserica Romano-Catolică în jurul datei de 1 noiembrie.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici