- Home
- Social
- (21.01.2021, 13:29)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
În Craiova taxele pentru HoReCa au fost reduse. Antreprenor: ”Reducerile sunt o gură de oxigen”
- La Craiova, antreprenorii din HoReCa plătesc chirii cu 95% mai mici pe domeniul public
- Consiliul Local Craiova a redus la 50% şi taxa pentru autorizaţia pentru alimentaţie publică
- În Craiova sunt aproximativ o mie de societăţi care activează în domeniul ospitalităţii
1192 afişări

Antreprenorii din HoReCa primesc “o gură de oxigen” de la autorităţile locale din Craiova. De teamă că multe afaceri se vor închide după ce au avut pierderi de 80% în anul 2020, consilierii locali au redus taxele pentru antreprenorii din domeniul ospitalităţii.
Marius Bănică este proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei. Una dintre locaţii are şi o terasă pentru care Marius plătea primăriei o taxă de 0,60 lei/mp/zi. Acum, chiria a scăzut la 0,03 lei/mp/zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cine sunt victimele criminalului din Onești: „A fost crescut cu multă dragoste doar de tată”
-
Prima reacţie a Elenei Udrea după condamnarea sa în prima instanţă: „Sunt şocată! Am fost condamnată pe legi care nu există”/ „O blestem pe judecătoare”
-
Filmul tragediei de la Oneşti: Agresorul a sunat la 11.47. La 16.55 s-a produs un declic, atunci când unul dintre ostatici l-a lovit pe agresor
-
Programarea la vaccinare, în baza unei liste de aşteptare. Valeriu Gheorghiţă anunţă cum se vor face înscrierile din 15 martie
Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: Această terasă are o suprafaţă de 60 mp, cu tot cu aleea de intrare. Înainte de noua hotărâre a Consiliului Local plăteam o taxă lunară de 1080 lei. În momentul de faţă plătim 54 de lei.
La jumătate plăteşte anul acesta şi autorizaţia anuală pentru alimentaţie publică. Reducerile sunt “o gură de oxigen”, spune Marius. Numai pentru acest restaurant, plăteşte lunar taxe de aproximativ 15 mii de euro.
Marius Bănică, proprietar restaurant Craiova: Este normal ca atunci când noi funcţionăm la o capacitate de 30% încasările să fie în raport cu capacitatea. În momentul de faţă, noi avem aceleaşi capacităţi pentru utilităţi. Şi atunci când autorităţile ne ajută cu o astfel de reducere nu avem decât să ne bucurăm.
Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, promite că antreprenorii din HoReCa vor beneficia de taxe reduse până la finalul anului.
Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: Cred că la ora actuală, 80% din industria HoReCa este foarte aproape să pună lacătul la uşă tocmai pentru că nu au fost sprijiniţi absolut deloc. Noi ce am putut să facem ca şi autoritate locală a fost doar acest lucru.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe