În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

Un schelet metalic de mari dimensiuni care trebuia să adăpostească mai multe sere pentru plantele exotice a fost abandonat de mai bine de 20 de ani în mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi, actualii proprietari spunând că nu îl pot demola, dar nici finaliza, din cauza costurilor ridicate.

1461 afișări
Imaginea articolului În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

În mijlocul Grădinii Botanice din Galaţi: Schelet metalic ruginit, abandonat de 20 de ani, nu poate fi demolat | FOTO

„Cele două sere, în stadiul în care există şi astăzi, doar cu structura metalică, au valoarea de inventar de 820.120 lei - sera pentru plante exotice şi 759.874 lei – Palmariul. În urma unei expertize făcute în cursul anului 2017, s-a făcut o evaluare a celor două sere şi au fost propuse două soluţii: reparaţie şi consolidare în valoare de 7.128.790 lei fără TVA şi demolare evaluată la 1.227.000 lei fără TVA”, a precizat managerul Mădălin Şerban.

Consiliul Judeţean Galaţi în subordinea căruia se află Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a decis să comande un studiu pentru a afla care este cea mai bună soluţie.

„Urmează un proces de evaluare ca să se vadă în ce stadiu este construcţia, este vorba despre rezistenţă, funcţionalitate. Evaluarea va fi făcută anul acesta, o să aflăm numeroase detalii. În funcţie de rezultatele evaluării se va lua o decizie”, a anunţat Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Galaţi, la solicitarea MEDIAFAX.

Demolarea sau consolidarea construcţiei de la Grădina Botanică Galaţi vor fi făcute cu fonduri europene, dacă reprezentanţii Consiliului Judeţean vor reuşi să identifice o linie de finanţare. În caz contrar, proiectul ar putea fi abandonat din nou din cauza sumelor mari de bani necesare pentru realizarea operaţiunii.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici