În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox

Firmele de recuperare reuşesc să rezolve amiabil, prin rate mult mai mici şi discounturi serioase, 90% din cazurile care ajung la ele. Băncile nu-i stimulează pe clienţii care-şi plătesc la timp ratele, ca să nu îngroaşe rândurile celor executaţi silit.

1774 afișări
Imaginea articolului În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox

În România, să ajungi pe mâna recuperatorilor pare mai bine decât să fii bun platnic la bancă. Explicaţiile acestui paradox (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Coloji Laurenţiu Valentin a luat un credit de nevoi personale în franci elveţieni, garantat cu o casă. Nu a mai putut să-l plătească după cinci ani. Ratele îi crescuseră de la o lună la alta şi n-a avut parte de înţelegerea băncii. "Mi-au spus că nu au altă soluţie şi că mă dau la executare dacă nu plătesc. După trei săptămâni, m-am trezit cu executorul", povesteşte el.

A încercat să vândă apartamentul pe cont propriu. Banca nu i-a luat oferta în considerare. A reuşit, totuşi, să blocheze executarea în instanţă, dar a ajuns pe mâna unei firme de recuperare a creanţelor, care cumpărase de la bancă dosarul sau.

Citeşte mai multe despre cum se poate evita executarea silită pe stirileprotv.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici