Video Incendiu puternic în Munţii Apuseni. Pompierii intervin de peste 10 ore pentru stingerea flăcărilor/ MApN a trimis o aeronavă Spartan - FOTO, VIDEO

Pompierii din Alba intervin de peste 10 ore pentru stingerea unui incendiu de pădure din Munţii Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara. Din cauza zonei inaccesibile s-a cerut sprijinul unui avion care va arunca o cantitate mare de apă.

2004 afișări

Potrivit ISU Alba, pompierii şi-au început intervenţia miercuri dimineaţa, după ce un incendiu care a afectat aproximativ 15 hectare de pădure în judeţul Hunedoara, s-a extins afectând aproximativ două hectare din judeţul Alba, în zona comunei Ciuruleasa, la limita cu comuna Buceş.

Din cauza zonei inaccesibile, s-a cerut sprijinul MApN care a trimis o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române pentru a ajuta pompierii să stingă incendiul.

„În momentul acesta acţiunea de intervenţie nu se mai poate realiza terestru din cauza terenului accidentat. A fost lansat un transport de apa din aeronava Spartan asupra principalelor focare de incendiu”, a declarat lt.col. Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Acesta a mai spus că pompierii din Alba vor ramâne în continuare în zonă, pentru supraveghere, împreuna cu pompierii voluntari din comuna Ciuruleasa şi că în momentul de faţă nu este pericol de propagare a incendiului spre fondul forestier sau spre gospodariile aflate la baza masivului Vulcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici