Incendiului din Constanţa: peste 58 de dosare de daună avizate

Până în prezent, companiile membre UNSAR au deschis peste 58 de dosare de daună în baza poliţelor de asigurare facultativă pentru locuinţe, în cazul incendiului care a afectat recent un bloc din Constanţa .

352 afișări
Imaginea articolului Incendiului din Constanţa: peste 58 de dosare de daună avizate

Incendiului din Constanţa: peste 58 de dosare de daună avizate

Din informatiile colectate la nivelul UNSAR, majoritatea persoanelor asigurate din imobil au contractat poliţe care acoperă daunele produse clădirii, în timp ce circa 35% au ales varianta ce oferă acoperire atât pentru clădire, cât şi pentru bunuri.

Cei afectaţi de incendiul produs la Constanţa sunt îndemnaţi să se adreseze companiilor de asigurări sau intermediarilor care au emis poliţele, pentru a aviza daunele.

Incendiul este riscul care produce cele mai mari şi mai frecvente daune din România. Acesta rămâne, totodată, riscul de care se tem cel mai mult românii. Astfel, 56% dintre respondenţii celui mai recent studiu realizat de UNSAR împreună cu IRES clasează incendiul pe primul loc în ierarhia riscurilor care le-ar putea afecta locuinţele.

Pentru a fi protejaţi în cazul unui incendiu, proprietarii locuinţelor pot achiziţiona o asigurare facultativă, cu condiţia să aibă încheiată o asigurare obligatorie, PAD - impusă de lege. Poliţa PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţie şi alunecare de teren, până la limita de 20.000 EUR / 10.000 EUR (în funcţie de tipul construcţiei), însă o asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul – la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Suplimentar, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale. Printre acestea se numără: asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor), şi nu numai.

Conform ultimului bilanţ al ISU Constanţa, în incendiu au fost afectate 150 de apartamente. 35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane şi geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul. 37 de maşini au fost distruse. 250 persoane, din care 70 copii, au fost evacuate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici