Indicatoare în limba maghiară de la intrările în Gheorgheni şi Lacul Roşu, vandalizate. Reacţia UDMR - FOTO şi VIDEO

Inscripţiile în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrările în localităţile Gheorgheni şi Lacul Roşu, judeţul Harghita, au fost acoperite cu vopsea. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

3814 afișări
Imaginea articolului Indicatoare în limba maghiară de la intrările în Gheorgheni şi Lacul Roşu, vandalizate. Reacţia UDMR - FOTO şi VIDEO

Inscripţiile în maghiară, acoperite cu vopsea

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca autorul să fie identificat cât mai repede.

„Poliţiştii din Harghita s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară cercetări în cazul indicatoarelor de la intrarea în localităţile Gheorgheni şi Lacul Roşu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Cel mai probabil, aceste indicatoare au fost vopsite în cursul nopţii de joi spre vineri sau în cursul dimineţii de vineri. La fel ca în cazul incidentului similar care a avut loc la începutul anului sperăm să identificăm autorul cât mai repede”, a spus Filip.

Acţiunea poliţiştilor vine după ce s-a descoperit că inscripţiile în limba maghiară de pe indicatoarele de la intrările în Gheorgheni şi Lacul Roşu au fost acoperite cu vopsea.

Un incident similar a avut loc la începutul anului, când mai multe indicatoare rutiere aflate la intrările în patru localităţi din judeţul Harghita, printre care şi Miercurea Ciuc, au fost acoperite cu vopsea neagră.

În acest caz, poliţiştii l-au prins pe un bărbat din Bacău, care a recunoscut că a vopsit indicatoarele, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

UDMR condamnă vandalizarea indicatoarelor din Harghita: O provocare împotriva comunităţii maghiare

UDMR condamnă ferm acoperirea cu vopsea a indicatoarelor cu denumirea în limba maghiară a localităţilor Gheorgheni şi Lacul Roşu, din judeţul Harghita, şi cere instituţiilor identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că unii sunt deranjaţi că maghiarii îşi folosesc limba maternă în condiţiile în care legea le permite acest lucru.

„Condamnăm ferm actele de vandalism care s-au întâmplat în Gheorgheni şi în alte localităţi şi considerăm că este o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR a depus o plângere la Poliţie şi aşteptăm ca instituţiile statului să îşi facă datoria, iar autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere. Noi dorim să trăim în respect reciproc, dar se pare că Anul Nou a adus obiceiul prost al acoperirii indicatoarelor cu vopsea. Ne pare rău că pe unii îi deranjează că noi dorim să fim trataţi ca şi cetăţeni egali în această ţară şi să ne folosim limba maternă în condiţiile în care legea ne permite acest lucru”, a spus Hegedus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici