INFORMARE DE PLOI şi vânt puternic până mâine. Care sunt zonele afectate. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară, în Bucureşti şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de joi de la ora 12:00 până vineri la ora 10:00.

2881 afișări
Imaginea articolului INFORMARE DE PLOI şi vânt puternic până mâine. Care sunt zonele afectate. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară, în Bucureşti şi la munte

INFORMARE DE PLOI şi vânt puternic până mâine. Care sunt zonele afectate. PROGNOZA METEO pentru vineri, în ţară, în Bucureşti şi la munte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În intervalul menţionat, în Dobrogea, sudul Moldovei, estul Munteniei, Transilvania şi Maramureş va ploua şi se vor cumula local 15 l/mp şi izolat 20 l/mp.

În regiunile sud-estice şi în zona de munte, vântul va avea intensificări cu viteze de 45...50 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Munţilor Banatului se vor depăşi la rafală 80...90 km/h şi trecător va mai ninge slab.

PROGNOZA METEO pentru vineri

În ŢARĂ:

Vineri, cerul va fi temporar noros şi, mai ales în cursul zilei, va ploua slab, local în regiunile intracarpatice şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări în sudul, estul şi centrul teritoriului, cu viteze de 45....50 km/h, iar în zona montană va fi tare, cu peste 80-90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade în sudul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

În BUCUREŞTI:

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în creştere faţă de intervalul anterior va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă va fi de 6....8 grade.

La MUNTE:

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab, iar pe creste trecător se vor semnala şi lapoviţe şi ninsori. Noaptea aria precipitaţiilor va fi în restrângere. Vântul va avea intensificări locale cu viteze de 45....50 km/h, iar în zona înaltă rafalele vor depăşi 80-90 km/h. Temperatura aerului va continua să scadă uşor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici