Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, blocată mai multe ore. Care este reacţia oficialilor

Softul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat luni dimineaţă. Mulţi părinţi au mers la şcoli pentru a-şi înscrie copii în grupa pregătitoare, însă nu au putut face acest lucru, reprezentanţii unităţilor spunându-le să aştepte până când softul va fi funcţional.

2351 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, blocată mai multe ore. Care este reacţia oficialilor

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, blocată (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 10:55 - Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu, informează că s-a remediat problema care a apărut la sistemul informatic, astfel că părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa I.

UPDATE 10:30 - Problema care a apărut la sistemul informatic ar putea fi remediată în cel mult o oră, în acest moment sunt transferate datele de pe hardul afectat pe un altul, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MECTS, Tudorel Urianu.

Oficialul ministerial a afirmat că firma care se ocupă de sistemul informatic este Siveco şi că în cursul nopţii au fost două căderi de tensiune, respectiv la ora 2.00 şi la ora 4.00, "din cauza cărora s-a spart hardul".

Purtătorul de cuvânt, Tudorel Urianu, a spus că de la ora 5.00 şi până acum reprezentanţii companiei lucrează la transferarea datelor de pe hardul defect pe un altul.

UPDATE 09:50 - Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o "greşeală impardonabilă".

"Aceasta este încă o dovadă în plus că Ministerul Educaţiei nu a pregătit această clasă zero. Aşteptăm ca ministrul să ia o măsură de curăţenie pentru cei responsabili, să-i penalizeze, să-i dea afară, pentru că aceasta este o greşeală impardonabilă care se petrece în prima zi de înscriere", a spus Liviu Pop.

Potrivit liderului sindical, peste 400 de mii de părinţi aşteaptă înscrierile pe o aplicaţie care nu merge. Pentru aceşti părinţi este o bătaie de joc, în opinia lui Liviu Pop, ţinând cont că în  mediul rural cei care vor să-şi înscrie copii merg chiar şi zeci de kilometri până la şcoală, astfel că vor trebui să se întoarcă în zilele următoare.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I începe luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici