Iohannis: Am promulgat legile electorale, care nu sunt perfecte, dar sunt un progres şi un câştig

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că cele trei legi privind partidele, finanţarea partidelor şi a campaniei electorale şi privind administraţia publică locală pe care le-a promulgat nu sunt legi perfecte, dar, ”una peste alta”, fiecare dintre actele normative reprezintă un ”progres”.

107 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am promulgat legile electorale, care nu sunt perfecte, dar sunt un progres şi un câştig

Iohannis: Am promulgat legile electorale, care nu sunt perfecte, dar sunt un progres şi un câştig (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că, pentru a preveni neînţelegeri sau interpretări eronate, a decis ca atunci când ajung la el spre promulgare legi importante sau legi care au generat discuţii ample să facă declaraţii legate de promulgarea sau nepromulgarea acestora.

Referindu-se la cele trei legi privind partidele politice, finanţarea partidelor şi a campaniei electorale şi alegerea autorităţilor admninistraţiei publice locale, Iohannis a spus că a promulgat aceste acte normative deşi nu sunt perfecte.

”Toate cele trei legi au făcut parte din proiectele abordate cu partidele politice la consultări. Pentru mine este foarte important ca modificările legislative privind partide, campaniile şi alegerile să ducă la o îmbunătăţire a situaţiei - o creştere a performanţei partidelor, creşterea transparenţei în gestionarea banilor în timpul campaniei eolectorale, performanţa clasei politice (...) Nu sunt legi perfecte. Ştriu foarte bine că au fost discuţii legate de modul în care ar trebui să sune în final legea. Una peste alta, fiecare lege în parte reprezintă un progres într-o direcţie bună. Am promulgat toate cele trei legi fiindcă le consider un câştig în această etapă”, a afirmat Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici