Video Iohannis atacă Guvernul la deschiderea anului universitar de la UBB, în condiţiile în care Educaţia are ministru interimar: Cu miniştrii mediocri nu obţii decât rezultate mediocre

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat Guvernul la deschiderea anului universitar de la UBB de la Cluj-Napoca, spunând: „nici vorbă de viziune din partea guvernanţilor ori preocupare pentru excelenţă în educaţie”.

365 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB).

Klaus Iohannis a vorbit despre calitatea educaţiei la Universitatea Baleş Bolyai, menţionând prioritizarea educaţiei în viaţa statului, toleranţa şi promovarea excelenţei în educaţie şi cercetare.

Universitatea Babeş Bolyai este una dintre universităţile româneşti bine pregătite, iar atitudinea şi abordarea instituţiei ar trebui să fie asumate la nivelul întregului sistem de educaţie din România.

„Spun că ar trebui pentru că realitatea din ultimii ani a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanţilor ori preocupare pentru excelenţă în educaţie. Singura constantă a fost perindarea pe funcţia de ministru a unor persoane fără nicio vocaţie şi fără nicio preocupare de a înţelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învăţământ. Cu miniştrii mediocri nu obţii decât rezultate mediocre. Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori. Din păcate nu aceasta este regula, ci excepţia pe care o întâlnim doar în anumite centre de învăţământ”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis va decora mai multe universităţi cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

„Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universităţii şi consfinţeşte excelenţa academică şi de cercetare a instituţiei de învăţământ clujene”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cu ocazia prezenţei la Cluj-Napoca, preşedintele Iohannis va vizita, de la ora 12.00, Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată MedFuture al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

„Prin vizitarea acestui centru de cercetare medicală, considerat pol de competenţă ştiinţifică şi tehnologică la standarde europene, preşedintele Klaus Iohannis transmite un mesaj de susţinere a cercetării ştiinţifice medicale, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, precum şi un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale, de noi programe educaţionale şi parteneriate academice”, mai arată sursa citată.

Totodată, cu prilejul aniversării a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate, contribuind la dezvoltarea acesteia în spiritul multiculturalismului, şi care reprezintă un pilon important în conservarea şi promovarea valorilor şi a culturii naţionale.

Astfel, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la Primăria din Cluj-Napoca, de la ora 14.00, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vor fi decorate de către Preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

Taguri:
iohannis,
ubb,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici