Iohannis, despre creşterea preţurilor la carburanţi: Informaţia a fost amplificată artificial

Creşterea preţurilor la carburanţi a plecat de la o singură staţie de benzină, însă se pare că informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la aproape un val de panică, spune Klaus Iohannis: „Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică”.

485 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre creşterea preţurilor la carburanţi: Informaţia a fost amplificată artificial

„O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false. Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situaţia de ieri, care de fapt a pornit de la o singură staţie de benzină, însă se pare că informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică şi trebuie să fim foarte atenţi şi cu informaţiile pe care le primim, iar jurnaliştii serioşi şi redacţiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informaţii preiau şi duc mai departe”, spune, joi, Klaus Iohannis înaintea reuniunii informale a Consiliului European.

Şeful statului a fost întrebat dacă este pregătită România pentru o campanie de combatere a ştirilor false.

„Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne aşteptăm la orice încercare de a influenţa economiile europene prin fake news. De aceea trebuie să fim foarte precaut şi da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii”, conchide Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici