Iohannis, maghiarilor: Schimbarea pe care vreau să o fac e spre binele României. Şi pe dumneavoastră vă priveşte

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a adresat, joi, un mesaj comunităţii maghiare, spunând că schimbarea pe care vrea să o facă este spre binele României, pentru "o Românie a respectului, pentru o Românie prosperă" şi că această schimbare îi priveşte şi pe membrii etniilor minoritare.

3968 afișări
Imaginea articolului Iohannis, maghiarilor: Schimbarea pe care vreau să o fac e spre binele României. Şi pe dumneavoastră vă priveşte

Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pentru toţi minoritarii care sunt de fapt cetăţeni români este nevoie de "o Românie a respectului, prosperă şi liberă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aici, în Cluj, o parte semnificativă a populaţiei, ca şi în restul Ardealului, sunt etnici maghiari şi vreau să le transmit un mesaj foarte clar: schimbarea pe care vreau să o fac este spre binele României, pentru o Românie a respectului, pentru o Românie prosperă, pentru locuri de muncă şi venituri decente pentru toţi cetăţenii români. Şi pe dumneavoastră vă priveşte această schimbare, cu toţii, români, maghiari, germani şi alte minorităţi, suntem cetăţeni români. Pentru toţi este nevoie de o Românie a respectului, prosperă şi liberă. Judecaţi bine atunci când votaţi", a spus Iohannis.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici