Video Iohannis: Nu există o soluţie simplă privind chestiunea dublei cetăţenii pentru românii din Spania - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la conferinţa comună de presă cu premierul Mariano Rajoy, că au discutat despre chestiunea dublei cetăţenii pentru românii din Spania, precizând că nu există o soluţie foarte simplă în acest sens, dar a găsit deschidere la autorităţile de la Madrid.

332 afișări

Întrebat despre problema dublei cetăţenii pentru românii care trăiesc şi muncesc în Spania, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: "Este una din temele care este importantă pentru mulţi români şi trebuie să ştiţi că am abordat această chestiune. Nu există o soluţie foarte simplă. După cum ştiţi există legea spaniolă care clarifică foarte clar chestiunea dublei cetăţenii, când poate fi acordată, când nu poate fi acordată. Pentru România chestiunea încă nu este foarte simplă, dar am găsit deschidere şi sunt optimist că într-o perspectivă rezonabilă se vor găsi soluţii şi pentru această problemă", a spus Iohannis, la conferinţa comună de presă cu premierul spaniol, Mariano Rajoy.

La rândul său, premierul spaniol a precizat că Spania este deschisă în privinţa acestei chestiuni şi gata să colaboreze, precizând, totodată, că există "o cetăţenie europeană care ne înglobează pe noi toţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici