Video Ion Cristoiu: Situaţii inexplicabile din România, rezultatul bătăliei între serviciile străine

Ion Cristoiu afirmă că pe teritoriul României acţionează mai multe servicii secrete străine care se războiesc între ele şi bulversează opinia publică. Jurnalistul a spus la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu” că aceste conflicte sunt generate de interese şi de şefii acestor servicii.

3427 afișări

Pentru a ilustra bătălia dintre serviciile secrete, Ion Cristoiu a invocat filmul ”Divizia Berlin”, un serial care prezintă povestea unui agent sub acoperire ajuns în birourile CIA din Berlin. “Pe teritoriul României, dacă cineva ar fi văzut <Divizia Berlin>, staţi că eu mă uit la seriale, ”Divizia Berlin” e un serial, bătălia între antena CIA de la Berlin şi BND-ul (n.r. Serviciul de informaţii externe al Germaniei), nu l-aţi văzut? Şi o să vedeţi acolo cum se mănâncă ei unii pe alţii...”, a povestit jurnalistul.

El a explicat că, pe lângă serviciul rus de informaţii, FSB (fostul KGB), în România mai sunt prezente şi alte servicii străine - MI6, DSTE, BND, CIA, care, deşi, teoretic, sunt prietene, ele se faultează reciproc, generând conflicte aparent fără noimă pentru opinia publică.

“Deci pe teritoriul României sunt mai multe servicii, nu numai FSB-ul. Deci, aceste servicii chiar dacă teoretic sunt amice, să spunem MI6, DSTE-ul al francezilor, avem BND, CIA care are o antenă foarte puternică, asta nu înseamnă că nu se lucrează unele pe altele, da? Şi atunci, o serie de lucruri din care noi nu înţelegem nimic, s-ar putea să fie rezultatul unei bătălii între ele, între servicii”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a adăugat că aceste conflicte nu sunt generate de subordonarea faţă de politic, ci de interesele şi oamenii care le conduc. “Ele nu sunt întotdeauna subordonate... adică cearta dintre ele nu vine din subordinea politicului, vine din interesele şi din oamenii care conduc serviciile respective. Deci aşa şi se explică aceste sisteme paralele. Pentru că ceea ce la un moment dat nu înţelegeam, de ce e arestat ăla care pare că e omul preşedintelui, de ce ăla e scos din joc (....)”, a explicat Ion Cristoiu.

Din punctul său de vedere cel mai puternic serviciu secret străin care acţionează în România este MI6, al britanicilor, dar nici ruşii nu sunt prea departe de podium. În acest context, el a atras atenţia că în spatele unor personaje credibile, cum ar fi un jurnalist, se pot ascunde, de fapt, agenţi acoperiţi ai unor servicii secrete străine.

“Eu cred în continuare în britanici, CIA este o rudă săracă a lor, adică din totdeauna au fost. Ei sunt foarte buni, dar nu ştiu, ruşii nu am nici o îndoială şi foarte important, vă atrag atenţia, poate să vină la dumneavoastră, o chestie de servicii, vine un ziarist de la New York Times, da? Şi de unde ştiţi dumneavoastră că ea nu e sub acoperire? Ştiţi că în 1990 şeful antenei CIA de aici, a fost un domn Nicholson, la care s-au dus Mitrea şi Ciorbea şi care au organizat sindicatele da? Ştiţi că la doi ani el a fost anchetat şi descoperit ca agent KGB? Niciodată nu ştii, tu zici că vorbeşti cu el occidental, e francez, nu ştiu, de la Figaro şi... acuma nu trebuie să vă temeţi, eu oricum nu sunt sub acoperire”, a mai spus Ion Cristoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici