EURO 2020: Ionuţ Stroe asigură că stadioanele din Bucureşti vor fi gata la timp. „Sunt îngrijorat de lucrările de infrastructură”

Lucrările de construire a celor două stadioane pe care se va desfăşura Campionatul European de Fotbal din vară vor fi gata la timp, spune Ionuţ Stroe.

954 afișări
Imaginea articolului EURO 2020: Ionuţ Stroe asigură că stadioanele din Bucureşti vor fi gata la timp. „Sunt îngrijorat de lucrările de infrastructură”

Ionuţ Stroe: Stadioanele care vor găzdui EURO 2020 la Bucureşti vor fi gata la timp

Ionuţ Stroe a declarat duminică, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că lucrările la stadioanele Ghencea şi Arcul de Triumf sunt avansate, pentru prima dată de la începerea construcţiilor, iar la finalul lunii mai totul va fi gata.

Stroe spune că este optimist şi că Euro 2020 va fi un eveniment reuşit, găzduit de România: „Aş putea spune că pentru prima oară de la momentul la care am început construirea acestor stadioane lucrările se află în grafic pentru a fi, atenţie, gata la acest mare eveniment pe care România îl găzduieşte. Condiţiile pentru desfăşurarea antrenamentelor echipelor participante vor fi îndeplinite. Când spun asta mă refer la suprafaţa de joc, la vestiare, la utilităţi, la căi de acces, la tribune şi spaţii pentru presă. Astea sunt condiţiile pe care atât stadionul Ghencea, cât şi stadionul Arcul de Triumf le vor îndeplini la finalul lunii mai, astfel încât în luna iunie să completăm oferta deja existentă din partea autorităţilor române cu Voluntari, Mogoşoaia şi Berceni pentru desfăşurarea antrenamentelor echipelor participante. (...) Vom avea un Euro 2020 care se va desfăşura în condiţii foarte bune. Şi va fi un eveniment reuşit, cred eu. Sunt optimist", a spus ministrul propus la Tineret şi Sport.

În schimb, Stroe este îngrijorat de stadiul lucrărilor la calea ferată care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord, unde sunt probleme cu exproprierile. Şi lucrările de modernizare a Aeroportului Băneasa sunt în întârziere: „Mai degrabă sunt îngrijorat de lucrările de infrastructură. Adică, cele două chestiuni: linia ferată ce leagă Otopeniul de Gara de Nord, iar cel de-al doilea e legat de modernizarea Aeroportului Băneasa care va primi delegaţiile oficiale, artibrii, echipele participante, oficialii UEFA”.

UEFA ceruse ca România să modernizeze patru stadioane în Bucureşti pentru ca echipele din cadrul EURO 2020 să desfăşoare antrenamente. Doar Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf se află în proiect, Dinamo ieşind din plan din cauza unor probleme juridice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici