IULIA IONESCU, adolescenta dispărută, a fost GĂSITĂ. Ea este în drum spre Bucureşti, în custodia Poliţiei Române

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti. Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti. Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat că Iulia Ionescu se află în custodia Poliţiei şi se îndreaptă spre Bucureşti, unde va fi predată familiei.

14188 afișări
Imaginea articolului IULIA IONESCU, adolescenta dispărută, a fost GĂSITĂ. Ea este în drum spre Bucureşti, în custodia Poliţiei Române

IULIA IONESCU A FOST GĂSITĂ

UPDATE Patriarhie: Arhiepiscopia Sucevei infirmă că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire în judeţ

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă informaţia potrivit căreia fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.

Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat la rîndul lor în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Stoica a mai spus că l-a contactat personal pe şeful Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) Suceava, Florin Catană, pentru a afla mai multe despre călugărul despre care s-a spus că a însoţit-o pe fată la gară şi i-a luat bilet. Catană i-a spus reprezentantului Patriarhiei că informaţia o are de la un lucrător al său, care a văzut un călugăr cumpărând un bilet de tren, dar nu poate spune cu certitudine că acesta avea legătură cu cazul, a mai spus Stoica.

Patriarhia este interesată să afle dacă există o mănăstire sau un singur călugăr care a primit-o pe tânără fără să anunţe autorităţile, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că o astfel de încălcare a disciplinei bisericeşti ar fi sancţionată.

Constantin Stoica a declarat anterior pentru MEDIAFAX că, imediat după aflarea veştii că Iulia Ionescu a fost găsită şi că a urcat în tren la Suceava, unde era îmbrăcată în haine de călugăriţă, Patriarhia a contactat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să verifice dacă Iulia Ionescu a plecat de la o mănăstire de acolo.

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost recunoscută de şeful de tren care a anunţat Poliţia, autorităţile coborând cu ea la Focşani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CFR Călători.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat, în jurul orei 21.00, că Iulia Ionescu se află în custodia Poliţiei şi se îndreaptă spre Bucureşti, unde va fi predată familiei.

Fata a fost recunoscută de angajatul CFR, în jurul orei 17.15, în dreptul localităţii Paşcani, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, acesta transmiţând autorităţilor că este o persoană în tren cu semnalmentele Iuliei Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.

Adolescenta a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet, până la Bucureşti, a mai precizat aceasta.

Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova - Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gară de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile - pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Fata avea bilet pe ruta Suceava - Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.

"S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu", a spus Catană.

Şeful de tren a anunţat Poliţia la 112, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv. Anchetatorii au coborât cu tânăra la Focşani.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Şeful Poliţiei Române Petre Tobă a mai spus, după găsirea fetei, că aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că a colaborat de la bun început cu poliţiştii care au identificat-o în tren.

UPDATE Tobă: Iulia Ionescu e în drum spre Bucureşti, în custodia Poliţiei Române

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat că Iulia Ionescu se află în custodia Poliţiei şi se îndreaptă spre Bucureşti, unde va fi predată familiei.

Tobă a mai precizat că fata nu a fost victima vreunei infracţiuni cât a fost dispărută. Totodată, ea a colaborat de la bun început cu poliţiştii care au identificat-o în tren, a arătat acesta, sâmbătă seară, într-o conferinţă.

Petre Tobă a mai spus că în acest caz Poliţia Română a beneficiat inclusiv de sprijinul SRI.

El a mai menţionat că, în perioada în care fata a fost dispărută, au fost primite, în acest caz, 46 de apeluri la 112.

UPDATE Şef de tren: Fata dispărută era însoţită de un călugăr în gara Suceava, dar a urcat singură în tren

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri din Capitală, a fost însoţită în gara din Suceava de un bărbat în straie monahale, care i-a cumpărat biletul de tren pentru Bucureşti, fata urcând singură în tren, după ce şi-a dat jos hainele călugăreşti, în prezent fiind în audieri la Focşani.

Cornel Grigoriciuc, şeful trenului internaţional Moscova - Bucureşti, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gară de un bărbat şi el îmbrăcat în haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile - pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Fata avea bilet pe ruta Suceava - Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava.

"S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu", a spus Catană.

Şeful de tren a anunţat Poliţia la 112, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.

Fata a fost recunoscută de un angajat CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.

Potrivit sursei citate, fata a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet. Şeful de tren a anunţat Poliţia, iar poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

UPDATE Patriarhie: Nu avem deocamdată informaţii că Iulia Ionescu ar fi fost la vreo mănăstire din Suceava

Constantin Stoica a spus că, imediat după aflarea veştii că fata a fost găsită şi că a urcat în tren la Suceava, unde era îmbrăcată în haine de călugăriţă, Patriarhia a contactat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să verifice dacă Iulia Ionescu a plecat de la o mănăstire de acolo.

Până în acest moment, nu s-a confirmat că fata ar fi fost la o mănăstire din zonă, dar verificările continuă, a mai spus Stoica.

Iulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, după ce a fost recunoscută de şeful de tren care a anunţat Poliţia.

Fata a fost recunoscută de angajatul CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.

Ea a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet până la Bucureşti. Şeful de tren a anunţat Poliţia, iar poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani.

Fata era îmbrăcată în veşmânt bisericesc, a mai spus Predescu.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că, după ce au apărut în presă informaţiile privind găsirea Iuliei Ionescu, se fac verificări, dar încă nu s-a confirmat că fata ar fi fost la o mănăstire din Suceava.

Fata a fost identificată de angajatul CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători.

Ea a urcat în tren la Suceava şi călătorea cu bilet. Şeful de tren a anunţat Poliţia, iar poliţiştii au urcat în tren la Bacău şi au coborât cu adolescenta la Focşani.

Fata era îmbrăcată în veşmânt bisericesc, a mai spus Predescu.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici