Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru data de 27 iunie/ Subiectul Roşia Montană, introdus pe ordinea de zi

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru miercuri, 27 iunie, ora 12.00, în vederea pregătirii obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, informează Administraţia Prezidenţială.

1315 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru data de 27 iunie/ Subiectul Roşia Montană, introdus pe ordinea de zi

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru data de 27 iunie

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la obiectivele României pentru Summitul NATO de la Bruxelles (2018) şi forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2019.

Viitorul Summit NATO va avea loc la Bruxelles în perioada 11-12 iulie 2018.

Subiectul Roşia Montană a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 iunie

Subiectul Roşia Montană va figura pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 iunie, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, informează Administraţia Prezidenţială într-un răspuns transmis MEDIAFAX.

”Preşedintele este preocupat de subiectul Roşia Montană. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 iunie”, a precizat pentru MEDIAFAX Administraţia Prezidenţială.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, că nu poate oferi un punct de vedere pe acest subiect.

”În acest moment nu vă pot oferi un punct de vedere al Guvernului. Fiind în şedinţa de guvern nu mi-e clar nici când a fost făcut acest demers. Nu cunosc detalii”, a spus după şedinţa Executivului Nelu Barbu.

Ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu, a declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX că stoparea procedurii de includere a localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, la cererea Guvernului, este o situaţie inedită, deoarece primise deja recomandare de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial.

Ministerul Culturii a trimis, pe 4 ianuarie 2017, la UNESCO dosarul "Peisajul Cultural Minier Roşia Montană", pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici