Trei noi miniştri în Cabinetul Dăncilă: Nicolae Moga - MAI, Ramona Mănescu - MAE şi Mihai Fifor, numit viceprim-ministru pentru parteneriate strategice/ Dăncilă şi Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului la Cotroceni

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne şi Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

2660 afișări
Imaginea articolului Trei noi miniştri în Cabinetul Dăncilă: Nicolae Moga - MAI, Ramona Mănescu - MAE şi Mihai Fifor, numit viceprim-ministru pentru parteneriate strategice/ Dăncilă şi Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului la Cotroceni

Trei noi miniştri în Cabinetul Dăncilă: Nicolae Moga - MAI, Ramona Mănescu - MAE şi Mihai Fifor, numit viceprim-ministru pentru parteneriate strategice/ Dăncilă şi Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului la Cotroceni

La ceremonie au participat premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii Marius Budăi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, ministrul Tineretului şi Sportului Constantin Matei şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

Evenimentul a durat aproximativ opt minute, iar preşedintele Iohannis nu a ţinut vreun discurs la finalul ceremoniei. 

Anterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Tot miercuri, şeful statului a luat act şi de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar şi cel prin care Teodor Meleşcanu este revocat din funcţia de şef al MAE.

Carmen Dan şi-a anunţat demisia cu câteva minute înainte de şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna trecută. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanţa în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 şi 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului în Biroul Permanent.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

Iohannis l-a numit pe Mihai Fifor ca viceprim-ministru pentru parteneriate strategice

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Mihai-Viorel Fifor ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. De asemenea, a încetat mandatul de interimar deţinut de Ana Birchall pe acest post.

"La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 509/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 11 iunie 2019", arată comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Taguri:
iohannis,
carmen dan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici