La fiecare zece minute un avion decolează de pe Otopeni. Cum a evoluat în ultimii 15 ani traficul pe cel mai mare aeroport din ţară

Aeroportul internaţional Henri Coandă (Otopeni) din Capitală a fost tranzitat zilnic în medie de 21.200 pasageri anul trecut, faţă de 13.800 persoane zilnic în 2008 şi doar circa 4.400 de pasageri zilnic în urmă cu 15 ani, potrivit unei analize ZF.

734 afișări
Imaginea articolului La fiecare zece minute un avion decolează de pe Otopeni. Cum a evoluat în ultimii 15 ani traficul pe cel mai mare aeroport din ţară

La fiecare zece minute un avion decolează de pe Otopeni. Cum a evoluat în ultimii 15 ani traficul pe cel mai mare aeroport din ţară (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În 1998 aeroportul Oto­peni avea circa 1,6 milioane de pasageri. Anul trecut, tra­ficul aerian a depăşit 7 mi­lioane de persoane, arată datele de la Compania Naţională Aero­porturi Bucureşti, ce administrează cele două aeroporturi din Capitală. 120 de avioane au decolat în medie zilnic de pe Otopeni anul trecut, faţă de 98 în 2008 şi de 36 de avioane în 1998.

Avansul traficului de pasageri a fost marcat de două evenimente-cheie, intrarea României în Uniunea Europeană în 2007, care a adus în plus aproape 1,5 milioane de pasageri, şi mutarea zborurilor low-cost de pe aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) pe cel din Otopeni care a urcat numărul de pasageri de la 5 milioane de persoane în 2011 la 7 milioane de pasageri în 2012.

În ultimii 15 ani traficul aerian a fost pe creştere, cu excepţia anului 2009, când numărul de pasageri a scăzut cu 11%, la 4,4 milioane de persoane, pe fondul buge­telor mai mici de călătorie alocate de com­panii în contextul crizei economice.

Citeşte mai multe despre evoluţia traficului pe aeroportul Otopeni în ultimii 15 ani pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici