Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, sub control judiciar pentru 60 de zile pentru delapitare

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost pus marţi sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul de delapidare a circa 700.000 de lei din fondurile organizaţiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

437 afișări
Imaginea articolului Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, sub control judiciar pentru 60 de zile pentru delapitare

Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, sub control judiciar pentru 60 de zile pentru delapitare

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunţat marţi, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că una dintre persoanele implicate în dosar a primit luni mandat de reţinere de 24 de ore iar marţi acesaşi persoană a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, fără să precizeze cine este persoana asupra căreia s-a dispus măsura şi organizaţia profesională neguvernamentală din care face parte.

Procurorii anunţă că, marţi, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale ”faţă de două persoane cu funcţii de conducere din cadrul unei organizaţii profesionale neguvernamentarle din sectorul agricol pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată”.

Potrivit ordonanţei prin care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a reţinut că ”în perioada 2012 -2019, cele două persoane şi-au însuşit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizaţiei profesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însuşirea sumelor de bani”.

Surse judiciare au declarat că este vorba de preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, care a fost reţinut luni într-un dosar de delapidare şi apoi pus sub control judiciar.

Pe 28 martie 2019, poliţiştii au făcut percheziţii la Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, într-un dosar în care sunt vizate fapte de delapidare.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ din februarie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici