Lia Olguţa Vasilescu, noul purtător de cuvânt al PSD, solicită întrebarea pentru referendum: Să fie bărbat hotărât / Iordache: E o temă parazită

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri, în Parlament, referitor la posibilitatea ca şeful statului să convoace referendum în ziua în care se vor desfăşura alegerile europarlamentare, că acesta ar trebui să fie hotărât şi să spună întrebarea.

2231 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu, noul purtător de cuvânt al PSD, solicită întrebarea pentru referendum: Să fie bărbat hotărât / Iordache: E o temă parazită

Lia Olguţa Vasilescu, noul purtător de cuvânt al PSD, solicită întrebarea pentru referendum: Să fie bărbat hotărât / Iordache: E o temă parazită

„Nu, nu s-a discutat absolut nimic încă, eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cugete liniştit, aşa cum cugetă dumnealui de fiecare dată. Nu avem ce să comentăm deocamdată pentru că e aşa cum v-am spus şi dumneavoastră aproape hotărât aşteptăm să fie în sfârşit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum şi abia atunci vom comenta, deocamdată nu avem ce să comentăm pentru că e lansată în spaţiul public încă o temă parazitară de dezbatere(...)Deocamdată nu avem niciun fel de comentariu pentru cugetarea preşedintelui. Haideţi să vedem întâi despre ce este vorba, care este tema şi comentăm", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă ar fi afectat Partidul Social Democrat de organizarea referendumului, aceasta a răspuns că „absolut deloc", întrebând, de asemenea, referitor la referendum „de ce ne-ar încurca?".

Referitor la prezenţa la vot aceasta a declarat că „este foarte bine, aşteptăm o prezenţă mare la vot, am făcut focus-grupuri, am făcut sondaje pe nehotărâţi, chiar ne dorim o prezenţă mare la vot".

Iordache: Tema este una „parazită”

Şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat miercuri, referitor la posibilitatea ca şeful statului să organizeze un referendum pe 26 mai, că tema nu are legătură cu campania, fiind una „parazită", că aşteaptă întrebarea, dar „până termină de gândit, poate trece mandatul”.

„Aşteptăm întrebarea, deci până termină de gândit, poate trece mandatul. E o temă parazită, o temă care nu are legătură cu campania, noi vom vorbi despre o Europa, despre România, despre ce vor face europarlamentarii români şi cum trebuie să susţină România", a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

El l-a acuzat pe Klaus Iohannis că este în campanie electorală.

„Preşedintele este în campanie şi susţine PNL, din ce văd eu în ultima perioadă, fiindcă PNL nu poate să îşi susţină propria campanie a ieşit preşedintele să le facă campanie. Să votez ce? Deocamdată aşteptăm să termine de gândit, spun şi pentru dumneavoastră , aşteptăm preşedintele care gândeşte de vreun an, poate mai gândeşte încă un an, până îşi încheie mandatul să gândească, după ce pot să vă spun de acum ce întrebare va adresa preşedintele, nu pot să mă ante pronuţ până nu termină de gândit”, a conchis Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici