Liber la călătorii: Israelul va permite accesul turiştilor vaccinaţi din România, începând cu 23 mai

La mai bine de un an de la închiderea graniţelor şi după trei valuri pandemice agresive, Israelul a atins imunitatea de turmă în urma vaccinării masive şi va permite accesul în ţară, începând cu data de 23 mai 2021, pentru toţi turiştii români vaccinaţi.

1142 afișări
Imaginea articolului Liber la călătorii: Israelul va permite accesul turiştilor vaccinaţi din România, începând cu 23 mai

Liber la călătorie: Israelul va permite accesul turiştilor vaccinaţi din România, începând cu 23 mai

Informaţia a fost dată marţi, într-o declaraţie comună a ministrului Turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului Sănătăţii, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate.

Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi vor trebui să facă şi un test serologic care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului si Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.

Autorităţile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informaţii despre întreg procesul de acces în Israel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici