Liceenii români visează la universităţile scandinave pentru că taxele sunt aproape zero - VIDEO

Liceenii din România vor un viitor mai bun aşa că mulţi se îndreaptă spre universităţi din străinătate. În ţările scandinave, de pildă, unde au ajuns sute de români, taxele de şcolarizare sunt zero.

627 afișări
Imaginea articolului Liceenii români visează la universităţile scandinave pentru că taxele sunt aproape zero - VIDEO

Liceenii români visează la universităţile scandinave pentru că taxele sunt aproape zero (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

Adrian este elev în clasa a XII-a la un liceu bun din Cluj şi s-a hotărât să urmeze cursurile unei facultăţi de business din Danemarca.

"Îţi oferă mai multe posibilităţi: vezi o lume nouă, înţelegi mai multe lucruri şi Danemarca oferă o posibilitate bună pentru că e cam pe gratis'', a declarat liceanul.

La fel ca el, sute de tineri din generaţia lui vor să studieze după liceu în Suedia, Olanda, Anglia sau Elveţia.

Chiar dacă vor fi departe de copii, părinţii îi susţin şi ştiu că o astfel de şansă este importantă în viaţă.

Citeşte mai multe despre universităţile străine la care visează liceenii români pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici