Licitaţia pentru 100 de autobuze electrice a fost anulată. Motivul: ofertele erau neconforme

Primăria Capitalei a anulat licitaţia de achiziţionare a 100 de autobuze electrice deoarece ofertele depuse au fost inacceptabile sau neconforme, potrivit platformei SEAP. Valoarea proiectului era de peste 200 de milioane de lei.

2162 afișări
Imaginea articolului Licitaţia pentru 100 de autobuze electrice a fost anulată. Motivul: ofertele erau neconforme

PMB a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice. Motivul: ofertele erau neconforme

Potrivit anunţului, valoarea proiectului era de peste 200 de milioane de lei (219.571.200,00 RON). Ofertanţii sunt, potrivit SEAP, un importator de autovehicule, şi asocierea Bozankaya-Sileo (Turcia-Germania).

Licitaţia a fost anulată deoarece au fost depuse numai oferte inacceptabile sau neconforme, arată SEAP.

Potrivit oficialilor din Primăria Municipiului Bucureşti, procedura privind „Achiziţionarea a 100 autobuze electrice˝ a fost anulată în SEAP deoarece ofertele depuse de cei doi ofertanţi au fost declarate de comisia de evaluare ca fiind neconforme şi inacceptabile.

Astfel, arată sursa menţionată, oferta depusă de Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. a fost considerată inacceptabilă pentru că a preţul a depăşit valoarea estimată înainte de iniţierea procedurii de atribuire.

În cazul celei de-a doua firme concurente, New Kopel Car Import, Municipalitatea a respins oferta pentru că „nu satisface în mod corespunzător cerinţele caietului de sarcini˝, respectiv avea răspunsuri neconcludente la solicitările de clarificări.

Cele 100 de autobuze electrice care ar fi trebuit achiziţionate erau programate să fie repartizate astfel: 29 - pe traseele 312, 313, 368 şi 385;13 - pe traseele 137,138; 33 - pe traseele 173, 311, 336, 381, 601; 25 - pe traseele 300, 330 şi 335.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici