Lider PSD: Chiar nu îl înţeleg şi nu am înţeles ce vrea preşedintele

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat luni că nu înţelege ce a vrut să transmită preşedintele Klaus Iohannis când a afirmat că vrea să facă o reconsultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei referendumului din 26 mai.

516 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Chiar nu îl înţeleg şi nu am înţeles ce vrea preşedintele

Iordache: Chiar nu îl înţeleg şi nu am înţeles ce vrea preşedintele

”Chiar nu înţeleg, dar credeţi că îl înţelege cineva pe preşedinte? Este în campanie, face campanie pentru PNL şi îşi dă seama că acest referendum sunt şanse foarte mari să nu fie validat. Şi în aceste condiţii tot vine cu tot felul de teme.

Fie blochează guvernul să dea OUG, fie acuză că nu ştiu cine face în detrimentul cui sau pentru cineva o anumită OUG. Eu chiar nu îl înţeleg şi nu am înţeles ce vrea preşedintele. Probabil că va consulta, înseamnă că invită iar partide parlamentare la Cotroceni? Nu ştiu, îmi e greu să îl înţeleg pe preşedinte, sincer mie îmi e foarte greu să îl înţeleg.

Îl înţeleg că e în campanie şi nu ştie ce să spună. Pentru că un preşedinte hotărât şi un preşedinte care ar şti ce trebuie spus, venea şi spunea: stimaţi cetăţeni întrebarea pe care eu o pun este următoarea: dacă eu am luat şapte case fără acte, pot rămâne preşedinte? Şi probabil că oamenii ar trebui să se pronunţe pe această chestiune”, a declarat la Antena 3 Florin Iordache.

În ceea ce priveşte avertismentul lui Klaus Iohannis adresat Guvernului să nu emită OUG în domeniul Justiţiei, Iordahe a afirmat că şeful statului ”a fost şi este în eroare”.

”În nici un caz legea care viza amnistia şi graţiere este o lege care se află în Parlament. Eu, ca ministru în acel moment, am iniţiat o lege pe care am trimis-o Parlamentului. Deci OUG 13 nu a vizat în nici un caz amnistia şi graţierea.

Dumnealui şi-a luat geaca roşie şi a ieşit pe stradă. Nu a ieşit, nu a înţeles foarte clar pentru ce iese pe stradă şi ce are de spus, văd că ţine după doi ani de zile agenda în continuare cu amnistia şi graţierea. Fiecare stat în politica penală poate da amnistie şi graţiere.

Amnistia şi graţierea nu se dă pentru o persoană sau pentru un scop anume. Cei care pot beneficia de amnistie şi graţiere sunt anumite fapte, anumite pedestre şi aşa mai departe. Încă nu a înţeles. Păcat că preşedintele după patru ani de zile nu a înţeles nici legislaţia şi nici trebuie să facă ca preşedinte”, a adăugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Iordache l-a acuzat pe Iohannis că încă nu ştie ce întrebare să adreseze la referendum.

”Credeţi că ştie ce întrebare să pună? Eu cred că nu ştie, nu a înţeles şi tocmai de aceea continuă cu această epopee. Iese la orele de maximă audienţă şi spune prima dată m-am hotărât, acum a mai făcut un pas da nu ştiu ce să vă întreb. Păi guvernul prin atribuţiile pe care le are poate să emită OUG. Se ştie foarte clar, uitaţi-vă î constituţie, poate îi spunem şi preşedintelui că Avocatul Poporului e cel care poate sesiza în cadrul unei anumite OUG sesizarea CCR. Deci toate lucrurile astea există în legislaţie dar numai preşedintele încă nu ştie ce trebuie să facă”, a conchis Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanţe: "Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici