Liderul TSD Prahova, vicepreşedinte al CJ, preia atribuţiile de preşedinte ale lui Mircea Cosma, aflat sub control judiciar

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liderul TSD din judeţ Bogdan Toader, în vârstă de 32 de ani, a preluat, miercuri, atribuţiile de preşedinte al CJ, după ce DNA a transmis instituţiei documentele care atestă că Mircea Cosma are interdicţia de a exercita funcţia de şef al CJ Prahova.

236 afișări
Imaginea articolului Liderul TSD Prahova, vicepreşedinte al CJ, preia atribuţiile de preşedinte ale lui Mircea Cosma, aflat sub control judiciar

Mircea Cosma (Imagine: Lucian Radulescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Liderul organizaţiei de tineret a PSD Prahova, Bogdan Toader, a preluat, începând de miercuri, atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că miercuri Consiliul Judeţean Prahova a primit de la DNA documentele conform cărora preşedintele CJ Mircea Cosma se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, după ce a fost pus sub control judiciar. Fabioara Ionescu a precizat că, în baza unor dispoziţii anterioare care aveau în vedere preluarea atribuţiilor de către vicepreşedinte în cazul în care preşedintele se află în deplasări sau în concediu, Bogdan Toader a preluat atribuţiile lui Mircea Cosma.

"Potrivit dispoziţiilor care au fost semnate anterior, înlocuitorul de drept este vicepreşedintele. În momentul de faţă vicepreşedintele este Bogdan Toader. De asemenea, mie mi s-a transmis anterior funcţia de ordonator de credite, deci pot să semnez documente bancare şi eu, şi domnul Toader. Deci în perioada asta conducerea CJ este asigurată de domnul Toader în primul rând şi de mine. Eu nu pot semna certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie, dar pot semna documente de bancă şi alte documente care intră sau ies din Consiliul Judeţean prin registratură", a spus administratorul public Fabioara Ionescu.

Bogdan Toader are 32 de ani, este preşedintele TSD Prahova şi a fost ales vicepreşedinte al CJ Prahova la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, după ce fostul vicepreşedinte Laurenţiu Rebega (PC) a fost ales europarlamentar.

În prezent, Rebega este cercetat de DNA sub acuzaţia de folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial; instigare la spălare de bani; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la uz de fals.

Cel de-al doilea post de vicepreşedinte al CJ Prahova este liber după ce, în urma ruperii USL fostul vicepreşedinte Sebastian Danielescu (PNL) a rămas fără funcţie, el contestând în instanţă decizia consilierilor de a-l schimba din acest post.

DNA Ploieşti a decis, marţi să-l pună sub control judiciar pe preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, acuzat de sprijinire de grup infracţional în dosarul în care este urmărit penal cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Mircea Cosma trebuie să respecte obligaţia de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi oamenii de afaceri Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, Mihail Marian Coman, fost consilier judeţean, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu, în timp ce deputatul Sebastian Ghiță, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost puşi sub control judiciar.

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herţanu, este acuzat că a obţinut fraudulos contractul pentru extinderea canalizării la Comarnic, iar Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma sunt acuzaţi că ar fi făcut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Herţanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici