Raed Arafat s-a vaccinat luni împotriva COVID-19: „Este un gest de normalitate”. Despre refuzul a patru angajaţi DSU să se vaccineze: „Nu se face la ordin”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat luni împotriva COVID-19, împreună cu angajaţii de la DSU, cu câteva excepţii.

5946 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat s-a vaccinat luni împotriva COVID-19: „Este un gest de normalitate”. Despre refuzul a patru angajaţi DSU să se vaccineze: „Nu se face la ordin”

LIVE Raed Arafat s-a vaccinat luni împotriva COVID-19

„Este un gest de normalitate. Eu vă spun, de abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem şi noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccinat”, a declarat Raed Arafat, după administrarea serului.

Şeful DSU a mărturisit că se vaccinează an de an de gripa sezonieră, iar vaccinul împotriva Covid-19 nu a diferit ca durere de celelalte seruri injectate. Raed Arafat a precizat că s-a vaccinat luni pentru că acum i-a venit rândul.

Potrivit acestuia, patru angajaţi DSU au refuzat să se vaccineze, doi pentru că au avut Covid-19, doi pentru că vor mai multe informaţii. „Nu este ordin”, a spus şeful lor, sugerând că respectă decizia acestora şi amintind că vaccinarea este voluntară.

„La departament avem patru sau cinci colegi care nu vor să se vaccineze, dar doi dintre ei au avut boala recent si sunt unii care vor mai multe informatii. Nu se face la ordin, explicam si cine doreste, se vaccineaza”, a menţionat şeful DSU.

Rapelul la vaccinul de astăzi îl va primi pe 1 februarie, după cum a afirmat Raed Arafat, din dozele rezervate pentru a doua administrare. 

„Îndemnul meu către toţi este să înţeleagă că asta este speranţa pe care o avem în acest moment, este calea pe care dacă o urmează cât mai mulţi - vaccinul fiind voluntar - reuşim cât mai repede să ajungem într-o situaţie cât mai aproape de normalitate. Deci îndemnul meu către toţi este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmaţiile nefondate despre vaccin şi să meargă pe informaţiile justificate ştiinţific şi să vină la vaccinare”, a spus Arafat.

Întrebat despre faptul că doar 108.000 de cadre medicale au fost vaccinate, Arafat a afirmat că trebuie analizate motivele celor care nu îşi fac vaccinul: „În primul rând, când calculăm dozele, întotdeauna să le împărţim la doi, pentru că jumătatea dozelor se păstrează pentru rapel. Cei care amână sau care nu vor să se vaccineze au varii motive, nu intrăm în ele. Poate că unii vor să mai aştepte, vor să mai vadă, unii poate că au ascultat unele păreri şi au crezut în ele. Ceea ce eu spun tuturor: este normal să ne vaccinăm, este singura metodă prin care, în primul rând, ne protejăm, iar când avem un număr mai mare de persoane vaccinate putem să reducem sau să sistăm răspândirea virusului şi mai ales impactul lui şi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal”.

Luni, începând cu ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă i s-a administreat vaccinul împotriva COVID-19. Raed Arafat şi angajaţii DSU s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti.

A patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech a ajuns în România cu aeronave pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara. Tranşa constă în 150.150 doze de vaccin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
raed arafat,
vaccin,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici