Video Liviu Dragnea şi Gabriela Firea se află faţă în faţă la discuţiile pe buget cu primarii/ Ce spune primarul general despre candidatura la preşedinţie

Liderul PSD Liviu Dragnea participă la şedinţa Asociaţiei Municipilor din România unde au loc discuţii despre buget. La întâlnire este prezentă şi Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei a reproşat că din bugetul Primărie se taie 25%, adică 180 milioane euro.

1983 afișări

"Am venit să ascult", a declarat Liviu Dragnea, la intrare, întrebat fiind dacă are vreo soluţie pentru problemele primarilor.

Participarea lui Dragnea, alături de Eugen Teodorovici, la discuţiile cu AMR, vine după ce liderii coaliţiei PSD-ALDE au avut, miercuri la Parlament, o a treia întrevedere pe tema bugetului de stat pentru 2019.

Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administraţiile locale cote părţi din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, în cadrul discuţiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce priveşte sumele pentru administraţiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui judeţ.

Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcţionat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcţionat către consiliile judeţene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in vederea echilibrării bugetelor locale şi 5% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in mod egal către judeţe de către ministerul Finanţelor.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri, că este un lucru rău faptul că primarii de sectoare se fac că nu văd faptul că vor exista mai puţine investiţii pentru transportul în comun, iluminat, infrastructură în fluidizarea traficului. Potrivit Gabriela Firea, tăierea bugetului PMB are la bază o decizie politică „diabolică”.

În weekend, Firea a transmis şi o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni.

Ulterior, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns acuzaţiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleşi să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii.

Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o şedinţa de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

Firea: Am spus-o la supărare. Voi candida şi la Teleorman, dacă acolo candidează Dragnea

Primarul general Gabriela Firea şi-a explicat miercuri declaraţiile legate de o posibilă candidatură împotriva lui Liviu Dragnea, spunând că a făcut referire la orice post, nu doar la prezidenţiale.

"Am spus la supărare că dacă tot îmi face viaţa un calvar o să vin şi eu după dumnealui oriunde va candida. Dar şi la Teleorman, dacă va candida, eu voi merge după domnia sa să candidez. În acest context am făcut declaraţia, nu în alt fel. Văd că s-a speculat şi culmea era ca ştire verificabilă de prietenul domnului Dragnea", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că nu s-a gândit în această perioadă dacă va candida sau nu pentru prezidenţiale deoarece e prematur, însă a precizat că sunt momente când şi-ar dori să candideze împotriva lui Liviu Dragnea oriunde se va duce el.

„Nu am apucat să mă gândesc (dacă va candida la prezidenţiale, n.r). Aşa cum ştiţi am fost în perioada sărbătorilor în spital, şi acum sunt sub tratament, (...) sunt nevoită să lupt pentru bucureşteni (...) şi să le spun adevărul, să nu se lase păcăliţi prin comunicate de presă. (...) Credeţi-mă că-mi vine de multe ori să spun că m-aş duce să-l contracandidez pe domnul Dragnea oriunde se va duce el, dar oriunde. Numai să vadă că nu poată să meargă cu minciuna, cu manipularea şi cu răzbunarea până la capăt. (...) E prematur”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici