Locuinţele vechi din Bucureşti, mai ieftine cu 20%

Preţurile solicitate de proprietarii de locuinţe vechi din Bucureşti sunt mai mici în medie cu 20% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare reducere, de 25%, fiind înregistrată la apartamentele cu trei camere, potrivit portaluluiMagazinulDeCase.ro.

40 afișări
Imaginea articolului Locuinţele vechi din Bucureşti, mai ieftine cu 20%

Locuinţele vechi din Bucureşti, mai ieftine cu 20% (Imagine: Bogdan Maran/Mediafx Foto)

În studiul realizat de portalul imobiliar au fost incluse garsonierele, apartamentele cu două camere şi apartamentele cu trei camere, iar analiza a luat în calcul şi trei oraşe din provincie, respectiv Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa.

Preţul calculat pentru fiecare oraş reprezintă valorile de mijloc pentru fiecare segment de imobil. Sunt eliminate astfel valorile extreme care pot distorsiona semnificativ calculul preţurilor medii.

Analiza a evidenţiat, în ultimul trimestru al anului 2010, o scădere de aproximativ 20% a preţului mediu de tranzacţionare pentru apartamentele vechi din Bucureşti, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2009. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 91.980 de euro în 2009 la 69.300 de euro în ultimul trimestru al anului 2010.

La nivelul oraşelor de provincie, cea mai mare scădere a fost înregistrată în Cluj-Napoca, unde preţurile cerute de proprietari s-au diminuat cu 20% în ultimul trimestru al anului 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009.

Cea mai mare diferenţă de preţ, de 30%, a fost înregistrată la nivelul garsonierelor. La celălalt pol se situează apartamentele cu trei camere, care au cele mai mici scăderi de preţ, de 13%, de la 67.000 de euro la 58.500 de euro.

În ceea ce priveşte oraşul Constanţa, preţurile au scăzut în medie cu 16% la sfârşitul anului 2010, comparativ cu ultimul trimestru din 2009. Cea mai mare scădere a fost de 17%, remarcată la nivelul garsonierelor.

Procentul mediu de scădere la nivelul oraşului Timişoara a fost tot de 16%. Cea mai mare diminuare de preţ s-a înregistrat la nivelul garsonierelor. Astfel, dacă la sfârşitul anului 2009 un proprietar din Timişoara dorea pentru o garsonieră un preţ mediu de 25.000 de euro, în ultimul trimestru al anului 2010 şi-a diminuat aşteptarile cu 21%, obţinând pentru acelaşi tip de proprietate 19.800 de euro.

MagazinulDeCase.ro publică anunţurile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fără comision pentru tranzacţiile finalizate.

Portalul a fost achiziţionat, la începutul lunii iulie, de către Sanoma Digital România, companie subsidiară a grupului Sanoma Magazines International.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici