MAI: Concursurile pentru cele 3.000 de posturi de poliţişti, pompieri şi jandarmi s-au încheiat

Concursurile pentru ocuparea a aproape 3.000 de posturi de poliţist, pompieri şi jandarmi s-au încheiat, candidaţii au susţinut sâmbătă ultimele teste scrise, iar peste 600 de locuri rămânând neocupate, anunţă, duminică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

5777 afișări
Imaginea articolului MAI: Concursurile pentru cele 3.000 de posturi de poliţişti, pompieri şi jandarmi s-au încheiat

MAI: Concursurile pentru cele 3.000 de posturi de poliţişti, pompieri şi jandarmi s-au încheiat (Imagine: Bogdan Danescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "concursurile pentru ocuparea a aproape 3.000 de posturi prin angajare din sursă externă sau prin reîncadrarea/rechemarea în activitate a poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor care au părăsit sistemul din motive neimputabile lor s-au încheiat, în data de 14.05.2016 fiind susţinute ultimele teste scrise".

"În total, în această săptămână, au susţinut proba teoretică 7.615 candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare şi au promovat testele psihologice, vizitele medicale, respectiv probele sportive", se mai spune în comunicat.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a scos la concurs prin angajare din sursă externă 1.853 de posturi de agent de ordine publică, iar Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) 20 de locuri.

"Pentru ocuparea acestor posturi s-au înscris 26.155 candidaţi, însă după parcurgerea primelor etape ale concursului, testele scrise au fost susţinute numai de 6.934 de candidaţi pentru posturile din Poliţia Română şi 62 pentru locurile de la Imigrări. Estimările arată că la aceste structuri un număr de maxim 1.824 posturi vor fi ocupate (1.810 la IGPR şi 14 la IGI), în perioada imediat următoare urmând să se deruleze procedurile de contestare, respectiv de validare"", mai informează MAI.

Pentru reîncadrarea/rechemarea în activitate a foştilor poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au fost scoase la concurs 1.107 posturi: 47 la Poliţie, 450 în structurile pentru situaţii de urgenţă, 350 în cadrul Poliţiei de Frontieră, 250 la Jandarmerie şi 10 în cadrul IGI.

"La aceste concursuri s-au înscris 1.885 de foşti angajaţi ai MAI. Ultima probă, cea a testului scris, a fost susţinută de 619 candidaţi, dintre care 259 pentru locurile din cadrul IGSU, 154 pentru IGJR, 139 pentru Poliţia de Frontieră, 65 pentru Poliţie şi 7 pentru IGI" se spune în comunicatul transmis.

Potrivit sursei citate, "după afişarea rezultatelor preliminare se estimează că vor fi ocupate un număr de maxim 518 locuri (35 la IGPR, 129 la IGPF, 209 la IGSU, 143 la IGJR şi 2 la IGI), rezultatele finale urmând însă să fie stabilite după procedurile de contestare şi de validare".

Organizarea acestor concursuri reprezintă una dintre etapele Planului de reducere a deficitului de personal existent la nivelul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, care este în prezent de peste 15.000 oameni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici