Manda, despre şefia Comisiei SRI, după ce Dragnea i-a spus să se retragă de la conducerea forului: Sper să fie altcineva, poate şi mai bun, mai determinat ca mine

Claudiu Manda a declarat că speră ca înlocuitorul său să fie poate mai bun, mai implicat şi care să ducă lucrurile mai departe în Comisia SRI. Reacţia vine în contextul în care Liviu Dragnea spunea că acesta trebuie să se retragă de la conducerea forului, dacă este candidat la europarlamentare.

161 afișări
Imaginea articolului Manda, despre şefia Comisiei SRI, după ce Dragnea i-a spus să se retragă de la conducerea forului: Sper să fie altcineva, poate şi mai bun, mai determinat ca mine

Manda, despre şefia Comisiei SRI, după ce Dragnea i-a spus să se retragă de la conducerea forului: Sper să fie altcineva, poate şi mai bun, mai determinat ca mine

„Eu am spus de mai multe ori, ca să fiu înlocuit la şefia Comisiei SRI va trebuie să fie un plen reunit. Cu demisia sau fără demisia mea, tot acolo se ajunge. Probabil că în prima şedinţă de plen reunit când se va dezbate, sper să existe o şedintă de plen reunit în care să dezbatem rapoartele pe care le-am depus anul trecut, cele care urmează să le depunem şi ca atunci să fie pe ordinea de zi sper să fie înlocuiri la Comisie şi să fie altcineva, poate şi mai bun şi mai implicat şi mai hotărât şi mai determinat ca mine şi să ducă lucrurile mai departe. Mi-aş dori să fiu în faţa plenului reunit şi să susţin primul şi al doilea raport cu argumentele de concluzie. Îmi doresc ca activitatea comisiei să meargă mai departe, şi lucrurile pe care le-am făcut, pentru că mai sunt destul de multe lucruri de lămurit şi concluzii de tras pe capitolele pe care le avem iar ele să poată fie duse mai departe”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Paralment.

El a adăugat că decizia înlocuirii sale la conducerea Comisiei SRI ar putea fi formalizată în şedinţa de plen reunit la care va fi dezbătută problema referendumului sau într-o alta în care vor fi discutate şi rapoartele Comisiei.

„Formal, rămân în funcţie ca şi candidat şi de vicepreşedinte al Senatului până trece inclusiv perioada de campanie electorală, formal voi pleca din funcţia de preşedinte al Comisiei SRI la prima şedinţă de plen. Poate să fie prima şedinţă de plen reunit şi aceasta la care se dezbate problema referendumului şi atât sau poate să existe o şedinţă în care să dezbatem cele două rapoarte şi să vorbim de modificări în cadrul Comisiei eu şi poate şi alţii să fie înlocuiţi de la celelalte grupuri parlamentare”, a explicat Manda.

Lista social-democraţilor este deschisă de Rovana Plumb, care a mai fost în Parlamentul European. Ea este secondată de Carmen Avram, fostă realizatoare TV. Pe poziţia a treia este Claudiu Manda. Pe lista PSD mai figurează liderul actualilor eurodeputaţi PSD, Dan Nica, Natalia Intotero, ministru al românilor de pretitutindeni, dar şi fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Încă din 10 martie, înainte ca social-democraţii să voteze lista candidaţilor partidului la europarlamentare, Liviu Dragnea spunea că preşedintele Comisiei de control SRI Claudiu Manda ar trebui să se retragă din această funcţie, în contextul în unei candidaturi pentru un mandat de eurodeputat.

De asemenea, preşedintele PSD afirma că Rovana Plumb şi Natalia Intotero ar trebui să plece de la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, respectiv Ministerul românilor de pretutindeni, înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici