Manifestaţie pentru omagierea victimelor de la Charlie Hebdo, sâmbătă, la Ambasada Franţei

O manifestaţie pentru omagierea victimelor de la Charlie Hebdo şi pentru libertatea de expresie va avea loc, sâmbătă, de la ora 14.00, la Ambasada Franţei din Bucureşti, potrivit anunţului postat pe Facebook.

244 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie pentru omagierea victimelor de la Charlie Hebdo, sâmbătă, la Ambasada Franţei

Manifestaţie pentru omagierea victimelor de la Charlie Hebdo, sâmbătă, la Ambasada Franţei (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Apelul pentru participarea la această manifestaţie, intitulată "Je suis Charlie", a fost lansat pe reţeaua de socializare de organizaţia românească Asociaţia România Franţa Amicale France Roumanie.

"În omagiu pentru victimele de la Charlie Hebdo şi pentru libertatea noastră de expresie, veniţi împreună cu noi, sâmbătă, 10 ianuarie, cu începere de la ora 14.00, în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti (Str. Biserica Amzei nr. 13-15, Sector 1). (...) Ne alăturăm de asemenea altor grupuri, organizaţii şi persoane care doresc să afirme «Je suis Charlie»", se arată în mesajul postat pe pagina evenimentului.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici