MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul devastator din Grecia

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu omologul elen privind incendiile din Grecia, pentru a-l asigura pe cel din urmă de sprijin, dacă acesta va fi solicitat. MApN precizează că Forţele Aeriene Române pregătesc mai multe aeronave configurate pentru incendii, care pot decola în orice moment.

2849 afișări
Imaginea articolului MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul devastator din Grecia

MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul Grecia

„Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut astăzi, 24 iulie, o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, pe marginea situaţiei de urgenţă din zona Attica, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Ministrul român l-a asigurat pe omologul elen de întreaga disponibilitate a Armatei României de a interveni cu forţe şi mijloace în sprijinul forţelor care acţionează la faţa locului, în cazul în care autorităţile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

TITLURILE ZILEI

Pentru a sprijini autorităţile din Grecia, Forţele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, mai arată sursa citată.

„Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.
Creat în 2001, acest mecanism a fost recent reformat în 2013 pentru a pune accentul pe prevenirea dezastrelor şi pregătirea pentru acestea. Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii include o capacitate europeană de răspuns
în situaţii de urgenţă. Aceasta este o punere în comun voluntară a resurselor alocate în prealabil de statele membre în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE. Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă este nucleul operaţional al mecanismului de protecţie civilă: este activ non-stop şi coordonează eforturile UE de răspuns în caz de dezastre”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Apărării.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici