Marea Britanie închide toate grădiniţele, şcolile şi colegiile

  • Grădiniţele, şcolile şi colegiile din Marea Britanie vor fi închise
  • Măsura intră în vigoare de vineri
  • Peste 2.600 de persoane au fost infectate cu coronavirus în Marea Britanie
1133 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie închide toate grădiniţele, şcolile şi colegiile

Marea Britanie închide toate grădiniţele, şcolile şi colegiile

Autorităţile din Marea Britanie au decis miercuri seară închiderea şcolilor şi colegiilor, în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Guvernul Boris Johnson a anunţat miercuri seară că vor fi închise toate şcolile, grădiniţele şi colegiile, după o serie de critici privind acţiunile insuficiente în sensul limitării răspândirii coronavirusului, infomează agenţia de presă Reuters.

Cele mai multe şcoli vor fi închise începând de vineri, dar unele unităţi de învăţământ vor rămâne deschise pentru copiii angajaţilor serviciilor esenţiale.

„Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa", a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

Autorităţile din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord anunţaseră deja închiderea şcolilor începând de vineri.

„Analizând situaţia actuală, cred că trebuie să intensificăm presiunile prin închiderea şcolilor", a precizat Boris Johnson.

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici