Video Marius Tucă Show. Ion Cristoiu, despre operaţiunea „teroriştii” de la Revoluţia '89: Este atât de bine făcută încât nu cred că autorii erau români

Fostul vicepremier şi membru CFSN Gelu Voican Voiculescu şi analistul politic Ion Cristoiu au încercat să explice în emisiunea Marius Tucă Show fenomenul terorist din decembrie 1989. Dacă Ion Cristoiu a spus că teroriştii nu au fost români, Gelu Voican Voiculescu i-a răspuns că nu ar trebui să ne subestimăm.

1580 afișări

Într-un interviu la Marius Tucă Show, Gelu Voican Voiculescu a confirmat existenţa teroriştilor după 22 decembrie 1989 şi a explicat de ce aceştia au fost numiţi astfel.

“Tot ce s-a întâmplat atunci a fost pe fondul unor mari dezordini şi existenţa noastră şi apariţia noastră a împiedicat apariţia haosului. Aceasta acţiune a teroriştilor ne-a împiedicat să exercităm puterea care au fost numiţi terorişti că nu au găsit alt nume, dar erau oameni ba îmbrăcaţi în salopte negre, ba erau cu mai multe rânde de haine, schimbau identităţi”, a declarant Gelu Voican Voiculescu.

Invitat prin telefon la emisiunea Marius Tucă Show, analistul politic Ion Cristoiu a punctat că, după 22 decembrie 1989, România a fost terenul unei confruntări între servicii secrete străine privind direcţia în care o va lua România.

“Fenomenul terrorist, încep să cred, ştiind ce înseamnă operaţiuni secrete ale unor mari servicii planetare, că a fost o operaţiune de serviciu secret străin, care nu a lăsat nicio urmă. Dacă era intern, nu avea cum să nu rămână o urmă. N-avea cum! Părerea mea este următoarea : la un moment dat, România a fost după 22 decembrie terenul unei confruntări între servicii străine pe tema direcţiei. Nu s-a respectat înţelegerea că ţara nu poate să o ia spre capitalism, spre <Jos comunismul!>”, a explicat Ion Cristoiu.

El spune că „operaţiunea teroriştii” a fost atât de bine făcută încât îi e greu să creadă că a fost opera unor români.

“Şi acum îmi amintesc spre chiar surprinderea mea că deja după 23 decembrie dimineaţă apăruseră afişe cu <Aruncaţi carnetele de partid>. Eu cam ştiam mersul acestor evenimente şi zic <Opa! Au luat-o în altă part>e. Şi atunci probabil că a intervenit un serviciu străin. Acest fenomen terorist este atât de bine făcut din punct de vedere al psihozei, al mijloacelor, încât nu cred că erau români. Dacă au făcut românii asta, eu sunt mândru că sunt român”, a spus Ion Cristoiu.

„Nu ne subapreciaţi, domnul Cristoiu”, a reacţionat Gelu Voican Voiculescu. “Nu aveau cum să facă aşa ceva. Să fim serioşi, acolo era meserie”, a insistat Ion Cristoiu.

Cât priveşte execuţia soţilor Ceauşescu, care a pus capăt fenomenului terorist, Gelu Voican Voiculescu spune l-au încercat sentimente de neutralitate şi că nu i-a fost milă de cei doi.

“De neutralitate perfectă, rece. Eu nu i-am urât pe ei personal şi îl priveam pe el, că ea nici nu conta. Nu era o Clara Petaci. El mi se părea complet pe altă lume, nu realiza ce se întîmplă, iar ea invoca Securitatea care trage în oameni. Erau nişte oameni care nu înţelegeau nimic. (...) Atunci eram sub imperiul unei gândiri impersonale, supuse principiului necesităţii. Şi de-aia nu mi-era milă de ei ca oameni”, a explicat fostul vicepremier.

Gelu Voican Voiculescu a participat ca delegat al Frontului Salvării Naţionale, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu şi de prof. Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu din 25 decembrie 1989, de la Târgovişte, şi la execuţia celor doi. Tot el s-a ocupat şi de înhumarea soţilor Ceauşescu.

Partea a doua a emisiunii Marius Tucă Show va fi difuzată joi, 18 aprilie 2019, de la ora 19:00, pe  MEDIAFAX şi Gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici