Video Medic audiat în cazul voluntarei cu diplomă falsă: Este o escroacă. Intra în sală mai mult cu doctorul Roxana Dragu, dar nu pot să spun că era protejata sa | VIDEO

Roxana Al Momani, medic al Spitalului Judeţean Ilfov, a fost audiată, vineri, la Secţia 9 de Poliţie din Capitală, aceasta declarând că Raluca Bârsan, voluntara cu diplomă falsă, este o escroacă şi că aceasta intra mai des în sala de operaţie cu fosta sa şefă, Roxana Dragu.

2205 afișări

"Când faci timp de 10 ani acelaşi lucru, e posibil să ai un comportament profesional. Menţinea de nişte pense, făcea nişte câmpuri, făcea nişte pansamente, cel puţin cât a intrat cu mine în sala de operaţii. Nu pot să spun ceva ce nu am văzut, eu nu am asistat împreună cu doamna doctor Dragu la nicio operaţie împreună cu dânsa. Nu mi-a trezit nicio suspiciune pentru simplul fapt că am văzut-o acolo şi orice medic care este angajat la o instituţie de stat sau privată ar fi trebuit să aibă hârtii pentru că noi nu putem profesa fără niciun act", a declarat, vineri, Roxana Al Momani, medic al Spitalului Judeţean Ilfov, la ieşirea de la Secţia 9 Poliţie.

Întrebat cine crede că este vinovat pentru această situaţie, medicul, care a lucrat alături de Raluca Bârsan timp de 10 ani, a precizat că responsabilă este instituţia care a angajat-o, adică unitatea spitalicească.

"Eu nu aş fi putut să profesez dacă nu aduceam de la Colegiul Medicilor un aviz valabil. Am înţeles că ea nu avea nici măcar un aviz valabil de ani de zile. (...) Nu pot să spun că era protejata vreunui medic. Pot să afirm că intra în sală mai mult cu doamna doctor Dragu ( fosta şefă a secţiei de Ginecologie din spital, Roxana Dragu -n.r.) decât cu alţi medici, dar nu pot să spun că era protejata doamnei doctor. Cu mine nu s-a întâmplat acest lucru. Când intra cu mine în sală, menţinea pensele să-mi creeze un câmp vizual asupra intervenţiei pe care urma să o efectuez, la sfârşit împreună făceam şi pansamentele, vedeam timpii operatori, era singurul lucru pe care-l făcea cu mine în sala de operaţii", a mai declarat Roxana Al Momani.

Medicul a mai spus că nu a auzit de nicio reclamaţie depusă de vreun pacient împotriva Roxanei Dragu sau a Ralucăi Bârsan.

"De ce aceste paciente nu au depus plângere la momentul respectiv? Că poate ne sesizam şi noi şi nu ajungeam aici. Cât a fost cu mine în sala de operaţii, da, intra în contact (cu pacienţii -n.r.), dar sub stricta supraveghere a mea. Nu am lăsat-o să facă manevre ce presupuneau o intervenţie asupra pacientei sau un risc asupra pacientei. Era strict responsabilitatea mea ca medic operator principal. Orice escroc poate să înşele pe oricine. Asta este, o escroacă, până la urma urmei, din moment ce tu ai putut să păcăleşti atâta lume şi o instituţie a statului", a mai spus doctorul.

În acest dosar a fost audiat marţi şi un fost medic al Spitalului Judeţean Ilfov, Al Jashi Isam, care a reclamat faptul că i-a dispărut o parafă în 2016, acesta precizând că unii angajaţi ai unităţii au demisionat din cauza presiunilor la care au fost supuşi.

Spitalul de Urgenţă Ilfov a încheiat cu falsul medic un contract de voluntariat care nu se încadra în prevederile Legii, în condiţiile în care Raluca Bârsan a depus o diplomă de studii falsificată. Femeia a desfăşurat astfel activităţi în cadrul Secţiei de Ginecologie timp de10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici