Medicul chirurg Gheorghe Burnei, acuzat că primea bani pentru operaţii, a fost adus la spitalul Marie Curie pentru percheziţii

Procurorii de la Parchetul Capitalei fac, sâmbătă dimineaţa, percheziţii la imobilele medicului Gheorghe Burnei şi la spitalul Marie Curie, fiind vizate fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Medicul Gheorghe Burnei a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a participa la percheziţiile care au loc în biroul său, încăperea fiind sigilată de dimineaţă pentru ca verificările să se desfăşoare în prezenţa doctorului.

6254 afișări
Imaginea articolului Medicul chirurg Gheorghe Burnei, acuzat că primea bani pentru operaţii, a fost adus la spitalul Marie Curie pentru percheziţii

Percheziţii la Spitalul Marie Curie şi la locuinţa doctorului Gheorghe Burnei.Cauza vizează săvârşirea a 17 fapte de corupţie / Medicul Gheorghe Burnei a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru percheziţii

UPDATE: Medicul Gheorghe Burnei a ajuns la Spitalul Marie Curie pentru percheziţii

"Niciodată nu am luat bani pentru operaţii", a declarat Gheorghe Burnei când a ajuns la sediul unităţii medicale. Doctorul participă la percheziţiile din biroul său împreună cu avocatul Cristian Ene, cel care îl reprezintă în anchetă.

Ulterior percheziţiilor, Gheorghe Burnei va fi dus la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri. Procurorii vor decide dacă se impune luare unor măsuri preventive.
 

TITLURILE ZILEI

UPDATE:  Cauza vizează săvârşirea a 17 fapte de corupţie

Procurorii de la Parchetul Capitalei anunţă că dosarul lui Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupţie, în perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunţ fiind făcut a data de 28 septembrie.

Procurorii anunţă că sunt în desfăşurare cinci percheziţii în acest caz, dintre care una la Spitalul Marie Curie, acolo unde acesta activează. Alte patru percheziţii au loc la imobilele medicului, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, este vorba despre 16 persoane, părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. De asemenea, investigaţiile vizează şi realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, au precizat surse judiciare. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă că a discutat cu preşedintele Colegiului Medicilor privind informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu operaţiile experimentale pe care le-ar fi făcut Gheorghe Burnei, acesta precizând că instituţia nu a primit sesizări.

"Am transmis ieri o adresă către Preşedintele Colegiului Medicilor din România pentru a înţelege dacă au existat plângeri referitor la cazurile profesorului Burnei şi cum au fost ele soluţionate. Din discuţia telefonică pe care am avut-o azi dimineaţă cu dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor - instituţia care oficial este cea îndreptăţită să evalueze (şi prin asta să prevină) astfel de cazuri -, se pare că nu a existat nicio astfel de sesizare către Colegiu. Vor reveni cu detalii la începutul săptămânii. Avem aşadar două posibilităţi: fie domnul Prof. Dr. Burnei are doar o problemă de corupţie (pe care, desigur, trebuie să o lămurească). Fie avem o problemă gravă de sistem, de funcţionare şi de încredere în câteva instituţii cheie", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Medicul Gheorghe Burnei ar fi primit sau cerut mită de la 16 pacienţi 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că din informaţiile deţinute până acum în anchetă ar rezulta că medicul Gheorghe Burnei ar fi primit sau cerut bani cu titlul de mită de la 16 persoane, părinţi ai copiilor pe care i-ar fi operat. Se investighează şi operaţii neautorizate.

Procurorii de la Parchetul Capitalei fac, sâmbătă dimineaţa, percheziţii la imobilele medicului Gheorghe Burnei şi la spitalul Marie Curie, fiind vizate fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Sursele menţionate precizează că la acest moment al anchetei ar fi informaţii potrivit cărora doctorul ar fi primit sau cerut bani cu titlul de mită de la 16 persoane, părinţi ai copiilor pe care i-a operat. De asemenea, investigaţiile vizează şi realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, au precizat surse judiciare.

"Aşteptăm să vină domnul profesor şi să ne comunice din partea poliţiei şi procuraturii. S-a făcut descinderea, deocamdată în situaţia asta suntem. Noi nu avem la spital formulate tipul ăsta de reclamaţii (n.r de luare de mită)", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Alexandra Stănescu.

Anchetatorii fac percheziţii la mai multe imobile ale chirurgului şi la biroul său de la Spitalul Marie Curie. După ce se vor finaliza percheziţiile, medicul va fi dus la audieri. Cauza este realizată în colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici