Mesajul lui Dragnea adresat românilor: Ziua de 22 decembrie e închinată memoriei eroilor Revoluţiei, în care abuzurile nu îşi au locul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis, sâmbătă un mesaj pe Facebook, precizând că 22 decembrie este o zi închinată memoriei eroilor Revoluţiei din 1989, "care au luptat pentru o Românie a Libertăţii, în care abuzurile nu îşi au locul şi nu pot fi tolerate".

15017 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Dragnea adresat românilor: Ziua de 22 decembrie e închinată memoriei eroilor Revoluţiei, în care abuzurile nu îşi au locul

Mesajul lui Dragnea: 22 decembrie e închinată memoriei eroilor Revoluţiei, în care abuzurile nu îşi au locul

„Ziua de 22 Decembrie este închinată memoriei eroilor Revoluţiei Române, care au luptat pentru o Românie a Libertăţii, în care abuzurile nu îşi au locul şi nu pot fi tolerate. Dreptatea, libertatea, egalitatea, toleranţa reprezintă pietrele de temelie ale statului român dobândite atunci şi am convingerea că poporul român va rămâne unit în apărarea demnităţii şi prosperităţii României”, a scris Liviu Dragnea, sâmbătă pe Facebook.

Şi premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia împlinirii a 29 de ani de la Revoluţie, precizând că această zi invită la reflecţie atât pe generaţiile mature, care au fost martore ale Revoluţie, cât şi pe cele tinere, cărora le doreşte să nu aibă parte de o astfel de experienţă.

Şeful Executivului a adăugat că „Maturi şi tineri, avem datoria să apărăm valorile pentru care eroii Revoluţiei au luptat şi să înţelegem că împreună putem să construim un viitor mai bun pentru generaţiile ce vor urma. Am convingerea că vom şti să fim respectuoşi cu trecutul şi înţelepţi cu prezentul şi cu viitorul, astfel încât România să devină pentru totdeauna o ţară a binelui, frumosului şi adevărului. Omagiul meu martirilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989!”.

În urmă cu 29 de ani, în Bucureşti izbucnea Revoluţia care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceuşeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă.

Manifestaţiile începute la Timişoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoţite de o reprimare sângeroasă, dar şi de declararea oraşului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, şi-au găsit ecoul la Bucureşti în 21 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici