Mihai Fifor a găsit persoana care în viziunea sa distorsionează opiniile lui Juncker/ Legătura făcută de un alt PSD-ist cu „acoliţii” lui Iohannis

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, o acuză pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene în România, că dezinformează forul european şi susţine că atâta timp cât aceasta stă în funcţie, preşedintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o percepţie deformată a ce se petrece.

2512 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor a găsit persoana care în viziunea sa distorsionează opiniile lui Juncker/ Legătura făcută de un alt PSD-ist cu „acoliţii” lui Iohannis

Mihai Fifor a găsit persoana care în opinia lui distorsionează opiniile lui Juncker

"Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta", spune Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

"După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul că acesta a menţinut-o în funcţie, viciază în mod clar percepţiile şi opiniile pe care domnul Juncker le are despre România. Nu Guvernul a declanşat războiul politic în Parlament. Partidele de Opoziţie au făcut acest lucru, depunând moţiunea de cenzură împotriva unui Guvern care era în plin proces de preluare a preşedinţiei", mai spus Fifor.

Acesta susţine că nu Viorica Dancilă susţine public ca nu va exista nicio pace cu Guvernul în anul electoral 2019 şi îl cauză pe şeful statului Klaus Iohannis că ţine blocate două ministere cheie şi nu respectă deciziile Curţii Constituţionale.

"Dar toate aceste lucruri nu i se spun domnului Junker in informarile care i se pun la dispozitie. Intelegem de la domnul Junker ca "tehnic" suntem foarte bine pregatiti pentru Presedintie. Da, "tehnic" suntem pregatiti de ani buni si pentru aderarea la Spatiul Schengen. Si? Ne-a ajutat asta la ceva? Nu. Romania este tot in afara Spatiului Schengen, Romaniei i se fac rapoarte, Romania are in continuare MCV. Romania continua sa fie tratata ca o natiune de mana doua de catre unii oficiali ai Uniunii Europene si ai unor guverne din Europa. In schimb, Romania se dovedeste a fi un real paradis pentru companii care uita sa-si mai si plateasca datoriile catre aceasta tara. Ca sa il linistim pe domnul Junker si pe toti cei care lupta cu disperare impotriva intereselor tarii, din interior si din exterior, vom spune raspicat ca Guvernul României a înţeles foarte bine care este rolul său la preşedinţia UE", spune fostul ministru.

Cu doar trei zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE, preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker consideră că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic" pentru exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE.

"Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii", a precizat Juncker.

Dan Nica (PSD): Declaraţiile lui Juncker, influenţate de intoxicările acoliţilor lui Iohannis

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atenţia că declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker sunt puternic influenţate de propaganda de la Cotroceni şi nu au nicio legătură cu realitatea din România.

”Dacă citim cu atenţie mesajul domnului Juncker, vom avea neplăcuta surpriză să descoperim că acesta confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni. Tot ce spune preşedintele CE se aplică perfect preşedintelui Iohannis, cel care din motive pur electorale întreţine o stare de conflict politic în relaţia cu guvernul. Nu există niciun dubiu că mesajele eronate şi confuziile din declaraţiile domnului Juncker au ca sursă dezinformările coordonate de Cotroceni. Am văzut cu toţii acea notă apărută în media, care arăta clar implicarea politică a Angelei Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, împotriva PSD. În mod normal, aceasta ar fi trebuit să fie schimbată imediat din funcţie. Faptul că domnul Juncker a menţinut-o, viciază din păcate, percepţiile şi opiniile pe care acesta le are despre România”, susţine Dan Nica.

Liderul europarlamentarilor PSD mai arată că este evident că Jean-Claude Juncker nu a fost informat de faptul că premierul Viorica Dăncilă a făcut în repetate rânduri apel la pace politică, invitând opoziţia şi Cotroceniul la colaborare şi consens, pentru a asigura o preşedinţie bună a României în fruntea Consiliului Uniunii Europene.

Cu doar trei zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE, preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

În plus, preşedintele Comisiei Europene a explicat că, din cauza disputelor politice interne, România ar putea să pară că nu este o "entitate compactă" în Europa. "Este necesar un front unit pe plan intern pentru a promova unitatea Europei în calitatea de preşedinte al Consiliului UE", a subliniat Juncker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici