Ministerul Justiţiei: Judecătorul Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat, şi membru în CA al CFR

Judecătorul Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei (MJ), şi membru în consiliul de administraţie al unei regii autonome, respectiv al CFR, după ce Guvernul a aprobat un memorandum în acest sens, potrivit MJ.

207 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei: Judecătorul Ovidiu Puţura poate fi, în paralel, şi secretar de stat, şi membru în CA al CFR

Judecătorul Ovidiu Puţura (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Reprezentanţii MJ precizează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, faptul că, potrivit legii, Guvernul poate aproba participarea persoanelor care deţin funcţia de secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţii asimilate acestora, ca reprezentanţi ai statului în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) ori ca membri în Consiliul de Administraţie (CA) al regiilor autonome, companiilor sau societăţilor naţionale, instituţiilor publice ori ale societăţilor comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, de interes strategic sau în cazul în care un interes public impune aceasta.

"Domnul judecător Ovidiu Puţura este numit în funcţia de secretar de stat începând cu data de 17.05.2012, funcţie pe care o exercită şi în prezent. Atâta timp cât domnia sa exercită funcţia de secretar de stat, deţine toate drepturile şi obligaţiile aferente funcţiei", arată MJ.

Mai mult, susţine MJ, Guvernul României a aprobat, marţi, în baza Legii nr. 161/2003, Memorandumul privind participărea secretarului de stat Ovidiu Puţura, în calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al SC CFR SA. Astfel, Puţura poate fi şi secretar de stat, şi membru într-un consiliu de administraţie al unei societăţi de stat, nefiind în stare de incompatibilitate, potrivit sursei citate.

"Menţionăm faptul că, în acest sens, există şi punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate emis la 14.10.2013, la cererea domnului Ovidiu Puţura", au adăugat reprezentanţii MJ.

Precizările ministerului privind lipsa incompatibilităţii în cazul lui Puţura vine după ce presa a vehiculat, imedat după învestirea sa în funcţie, faptul că el nu poate fi membru în CA al CFR, deoarece are calitatea de judecător pe durata detaşării la MJ.

Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este, începând de vineri, noul preşedinte al CA al companiei CFR, administratorul reţelei feroviare publice.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA, companie controlată de stat prin Ministerul Transporturilor, a revocat săptămâna trecută administratorii CFR, invocând managementul defectuos al companiei, şi a numit o nouă componenţă a Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici