Ministrul care s-ar bucura să primească vestea că va ninge, de la ANM: Să intre urşii în hibernare - VIDEO

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, marţi, la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) că s-ar bucura dacă meteorologii l-ar suna „indiferent de ora târzie din noapte” să îi spună că ninge, pentru că aşa ar intra şi urşii în hibernare.

552 afișări

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, într-o conferinţă de presă la un eveniment organizat de ANM la 135 de ani de funcţionare, că s-ar bucura dacă meteorologii l-ar suna să îi spună că ninge, pentru că dacă ninge, urşii intră în hibernare.

„Eu m-aş bucura foarte, foarte mult să mă informaţi cât mai repede, indiferent de ora târzie din noapte, că ninge, astfel încât, poate, totuşi, aşa cum ar trebui să fie, să intre şi urşii în hibernare. Pentru că, din păcate, trebuie să recunoaştem şi faptul că nu mai au perioadă de iarnă cum ar trebui, cu ger şi zăpadă, sunt acum maim multe luni pe an fără hibernare”, a spus Costel Alexe.

Ministrul a făcut referire la cazul ursului din Harghita, care a fost accidentat de o maşină sâmbătă seara şi a fost lăsat să agonizeze timp de 18 ore pe carosabil, până a fost împuşcat.

Din cauza intervenţiei defectuoase, ministrul de Interne Marcel Vela a decis să demareze procedura de demitere a prefectului din Harghita.

În acest caz a fost deschis şi un dosar penal pentru a se stabili dacă cineva se face vinovat de o infracţiune.

Taguri:
anm,
alexe,
urs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici