Ministrul Culturii, despre ceremonia de la Ateneu: Unde să stea Adrian Severin? Pe scări?

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a întrebat retoric, luni seară, chestionat de prezenţa fostului europarlamentar Adrian Severin în loja oficială la ceremonia de la Ateneul Român în condiţiile în acesta a fost condamnat, "Unde să stea Adrian Severin? Pe scări?".

1642 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, despre ceremonia de la Ateneu: Unde să stea Adrian Severin? Pe scări?

Ministrul Culturii, despre ceremonia de la Ateneu: Unde să stea Adrian Severin? Pe scări?

„Au fost explicaţii foarte clare, toţi cei care de-a lungul timpului au contribuit ca România să fie membru UE au fost invitaţi. Toţi au fost invitaţi în sală, au avut locuri în anumite zone din sală, fiecare a avut un anumit loc. Adrian Severin face parte din istoria acestei ţări, a fost unul din oamenii care ne-a reprezentat în foruri şi a avut un aport mare. Vreţi să văd de ce Severin s-a aşezat pe locul respectiv? Exact acest lucru a fost extrem de important? A stat pe un scaun în sală, într-o lojă, ca mulţi alţi invitaţi. Cum să fie o scăpare? A stat pe scenă? A venit, a fost invitat în sală, a fost acolo un loc unde dânsul s-a aşezat, au fost anumite sectoare pentru anumite persoane. Ce a fost rău că domnul Adrian Severin a stat în poziţia respectivă în sală? Voiaţi să stea pe scări? Ce a fost greşit că a stat în spatele lojei oficiale?”, a declarat Daniel Breaz, ministrul Culturii, la Digi 24, întrebat de prezenţa în loja oficială a lui Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat în noiembrie 2016 la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Reacţia ministrului Culturii vine în contextul controverselor apărute în spaţiul public referitoare la prezenţa fostului europarlamentar chiar în spatele premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Klaus Iohannis, la ceremonia de la Ateneu de marcare a preluării oficiale a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

De altfel, fostul europarlamentar i-a criticat dur pe cei care i-au reproşat prezenţa în loja oficială.

"Foarte preocupaţi de locul lor în România, tot felul de neisprăviţi s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să îşi expună prostia în atenţia tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă şi fără diplomă, au vituperat pe reţelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromâneşti. Pe mine, ca şi pe toţi aceia preocupaţi de locul României în istorie, acest aspect ne-a interesat prea puţin. Am găsit în el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului că naţiunea aceasta nu piere numai pentru că o mână de nemernici sau de rătăciţi o doresc", a scris Adrian Severin, pe Facebook, după eveniment.

Fostul europarlamentar a fost condamnat şi încarcerat în noiembrie 2016 la patru ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Pe 28 februarie 2018, el a fost eliberat condiţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici