Ministrul de Interne anunţă controale la toate inspectoratele de poliţie din ţară, după cazul permiselor de port-armă de la Caraş-Severin

Ministrul de Interne, Macel Vela, anunţă controale la toate inspectoratele de poliţie din ţară, după cazul de la Caraş-Severin, unde prefectul şi şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

4593 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne anunţă controale la toate inspectoratele de poliţie din ţară, după cazul permiselor de port-armă de la Caraş-Severin

Ministrul de Interne anunţă controale la toate inspectoratele de poliţie din ţară, după cazul de la Caraş-Severin

Ministrul Marcel Vela a declarat, vineri, la RTV, că vor fi demarate anchete în toate inspectoratele din ţară pentru a afla dacă situaţii precum cea de la Caraş-Severin există şi în altă parte.

„Pot să va spun că o să demarăm anchetă la nivelul tuturor inspectoratelor cu privire la acest domeniu al armelor şi muniţiilor, al eliberărilor de permise de armă, pentru că bănuiesc eu aşa că profan, să spunem, în domeniul cercetărilor penale, dar cred că şi în alte judeţe se întâmplă ce s-a întâmplat prin Caraş-Severin şi trebuie să oprim din start asemenea fenomene şi oamenii să înţeleagă că ministrul actual a declarat război infracţionalităţii şi celor care din interiorul sistemului nu se comportă corect. Sunt poliţişti deosebiţi, extraordinari la nivelul MAI, care iau măsuri împotriva colegilor lor care nu au fost tocmai corecţi în anumite etape sau anumite zone de competenţă”, a spus Vela.

Vela a mai spus că la Caraş-Severin este şi Corpul de Control pentru verificări.

„Este o analiză la nivelul managementului Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Caraş-Severin, unde de o săptămână şi o echipă din Corpul de Control a Ministerului Afacerilor Interne pentru a analiză ceea ce s-a întâmplat acolo, dar pe alte sesizări şi reclamaţii, nu exact pe aceasta cu armele. Am completat sarcina echipei de control a ministrului Afacerilor Interne şi cu verificarea acestor relaţii să spunem între politicieni şi poliţişti, între politicieni, poliţişti şi oameni de afaceri, pentru a verifica tot ceea ce aţi prezentat şi dumneavoastră, în ideea de a mai aplica, ce a rămas la dispoziţia şi la execuţia ministerului, sancţiuni disciplinare şi administrative”, a mai spus Marcel Vela.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar, joi, după percheziţiile de miercuri legate de autorităţi care interveneau în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

În urma percheziţiilor, cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de or, iar faţă de altul s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Surse din anchetă spun că persoana cercetată sub control judiciar este prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu. Aceleaşi surse spun că printre cei 5 reţinut este şi şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin.

Nouă percheziţii s-au făcut miercurim dintre care una la Poliţia Caraş-Severin, la locuinţele unor persoane, dintre care unele poliţişti, şi la sediul unei firme.

În urma percheziţiilor, prefectul judeţului Caraş-Severin şi-a înaintat demisia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici