Ministrul Justiţiei: În tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare - Mediafax

Video Ministrul Justiţiei: În tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că în tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare, acest lucru nefiind o noutate.

517 afişări

"Nu confundaţi politicul cu juridicul şi nu confundaţi comportamentul sindical cu comportamentul loial, legal, constituţional. Există un program de relocare a deţinuţilor, eu am cerut directorului ANP să echilibreze supraaglomerarea carcerală pentru că, în unele penitenciare erau 182%, iar altele... Şi atunci am cerut să se echilibreze. În tot sistemul sunt deţinuţi care lucrează în penitenciar, alţii în afara penitenciarului, supravegheaţi, nesupravegheaţi, în tot sistemul sunt unii deţinuţi care sunt folosiţi la servicii complementare, încât nu este o noutate şi rugămintea mea, când daţi drumul la informaţii din astea, să nu zic alarmiste, întrebaţi şi Ministerul Justiţiei", a declarat, luni, Tudorel Toader.

 

Sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au adresat duminică o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în care arată că se folosesc ilegal deţinuţii pentru paza unităţii.

Angajaţii Penitenciarului Iaşi au susţinut duminică, în scrisoarea deschisă adresată lui Tudorel Toader, că sunt necesare fonduri şi că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituţiei fiind pusă în pericol.

„De-a lungul timpului, în Penitenciarul Iaşi s-a investit considerabil, chiar dacă, recent, a fost nevoie ca deţinuţii din Corpul A să fie mutaţi, deoarece acesta nu mai prezenta siguranţă. E nevoie ca aceste investiţii să continue şi penitenciarul să fie adus la standarde europene. Deşi folosim ilegal deţinuţi pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare şi de zile de concediu de recuperat, s-a decis detaşarea unor angajaţi la alt penitenciar, motivat de faptul că prin evacuarea unui număr de deţinuţi raportul deţinuţi-personal s-a modificat. E nevoie ca detaşările la penitenciare din zonă să înceteze în favoarea angajării de personal!”, a afirmat preşedintele Sindicatului din Penitenciarul Iaşi, Dorin Şcarlii.

Acesta a adăugat că, recent, sub patronajul Instituţiei Prefectului, a fost propusă desfiinţarea penitenciarului şi construirea unor parcuri şi parcări în locul acestuia, deşi fondul problemelor din penitenciare este constituit de lipsa de locuri de cazare pentru deţinuţi.

„Problema de la Penitenciarul Iaşi este similară în toate penitenciarele conduse prin împuterniciţi şi lipsite de resurse. Starea de incertitudine trebuie să înceteze. Ne exprimăm speranţa că situaţia actuală este una trecătoare, chiar dacă va dura câţiva ani până când capacitatea de detenţie va reveni la parametrii anteriori evacuării pomenite, iar personalul Penitenciarului Iaşi nu va mai fi silit să facă «naveta» în alte localităţi. Asta, evident, dacă, între timp, nu se decide politic vânzarea unităţii. Vă rugăm, deci, să vă exprimaţi public opţiunea în ceea ce priveşte viitorul Penitenciarului Iaşi”, a încheiat Dorin Şcarlii.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
TOADER ,
DEŢINUŢI ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.