Ministrul Justiţiei neagă că a avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, "dezminte ferm acuzaţia că ar fi avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori şefi la instanţele din teritoriu", respingând astfel afirmaţiile preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

229 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei neagă că a avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori

Ministrul Justiţiei neagă că a avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat, luni seara, într-o emisiunea televizată, că ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, "a primit şefii de organizaţii judeţene" cu care ar fi discutat despre numiri de procurori şefi şi preşedinţi de instanţe, în teritoriu.

Biroul de presă al Ministerului Justiţiei a comunicat, marţi dimineaţă, că ministrul Titus Corlăţean "dezminte ferm acuzaţia că ar fi avut întâlniri cu lideri de filiale de partid pe tema numirii unor procurori şefi la instanţele din teritoriu".

Traian Băsescu a afirmat luni seară că, "din păcate, oamenii politici ai USL-ului sunt de dimensiuni mici; n-au putut pune interesul naţional deasupra interesului de a pune mâna pe justiţie nicicum".

"Vreau să vă spun convingerea mea ca şef de stat şi care ştie abordările oamenilor politici: nu eu am fost ţinta lor. Ţinta lor a fost debarcarea preşedintelui pentru că el numeşte şefii în justiţie, fie că vorbim de Înalta Curte, de Parchetele importante, de adjuncţii de la Înalta Curte, de la Parchete, de şefii de secţie. Ei au fost ţinta controlului. Acum o să spun un lucru la care cred că am dreptul. Dacă îl ştiu, am dreptul să îl spun. Corlăţean a primit şefii de organizaţii judeţene, pe unii din ei, care i-au spus: «Vrem la Parchetul Curţii de Apel nu-ştiu-unde, îl pui pe ăsta. Vrem la Tribunalul nu-ştiu-care preşedinte sau preşedinte pe ăsta». Deci, sunt lucruri pe care le ştiu. Poate să se dea Corlăţean de-a dura cât vrea el. Ştiu că s-au întâmplat şi oamenii au reacţionat. I-a dus capul pe unii pesedişti de frunte şi penelişti de frunte din teritoriu să încerce să cheme pe şefii Parchetelor judeţene sau de pe lângă Curţile de Apel. Ei, faptul că oamenii ăştia au reacţionat şi au informat ierarhic şefii arată că nu le va fi uşor (...)", a declarat Băsescu.

În replică, Titus Corlăţean a declarat că ministrul Justiţiei nu are în atribuţii numirile procurorilor şefi la Parchetele de pe lângă Curţile de Apel şi Tribunalele din teritoriu.

"Procedura pentru ocuparea unor asemenea posturi prevede organizarea unui concurs de proiecte manageriale şi audierea candidaţilor de către o comisie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Corlăţean.

În opiia acestuia, afirmaţia făcută în cadrul unei emisiuni de televiziune de către preşedintele suspendat, Traian Băsescu, referitoare la presupuse întâlniri pe care ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, le-ar fi avut cu lideri ai unor organizaţii judeţene de partid, în vederea numirii la conducerile Parchetelor din judeţe nu este altceva decât o nouă manipulare şi o nouă dezinformare făcută de preşedintele suspendat.

"Aflat în campania pentru referendumul organizat pentru demiterea sa din funcţie, şi folosind din nou asemenea manipulări şi dezinformări, preşedintele suspendat face din nou dovada că nu are o conduită de tip european, conduită pe care o invocă atât de des în ultima vreme", mai spune Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici