Ministrul Mediului a dat startul campaniei "Marea Debarasare" (Video)

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a dat startul, sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30, la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, celei de-a treia ediţii a campaniei "Marea Debarasare", demnitarul participând chiar la încărcarea deşeurilor din oraş într-unul din cele trei camioane care au pornit prin judeţ.

37 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului a dat startul campaniei "Marea Debarasare" (Video)

Ministrul Mediului a dat startul campaniei "Marea Debarasare"

Campania iniţiată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi susţinută de organizaţiile colective Ecotic, Environ şi Recolamp a început sâmbătă dimineaţă, la ora 09.30, cetăţenii urmând să scoată în faţa locuinţelor deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), iar Primăriile - prin operatorii de salubritate - să colecteze aceste echipamente şi să le transporte spre punctele de colectare stabilite în plan local.

Această ediţie a campaniei "Marea Debarasare" aduce publicului o serie de noutăţi,cea mai importantă fiind aceea că nu se mai limitează la un exemplu de o singură zi de colectare a DEEE-urilor, ci lansează un program integrat pentru un întreg an calendaristic, stabilind în acelaşi timp o dată unică de colectare la nivel naţional, respectiv prima sâmbătă a fiecărei luni.

Un număr-record de localităţi din România, 335, participă, sâmbătă, la a treia ediţie a campaniei "Marea Debarasare" ce presupune colectarea de deşeuri electrice şi electronice de la populaţie, desfăşurată sub coordonarea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Sistemul gândit de MMDD presupune ca cetăţenii din localităţile participante să scoată în faţa caselor sau blocurilor, începând cu ora 9.00, deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), iar primăriile, prin operatorii de salubritate, să le colecteze şi să le ducă la punctele de primire stabilite în plan local.

De aici, organizaţiile colective ale producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de produse de acest gen le vor prelua şi le vor duce la reciclat şi neutralizat.

Ministerul Mediului recomandă cetăţenilor care vor să scape de aparatele vechi, nefuncţionale să le scoată în stradă până în ora 11.00.

MMDD a contactat şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, care a dispus ca echipajele de poliţie să supravegheze buna desfăşurare a ediţiei de sâmbătă a "Marii Debarasări".

Ministerul a pus la dispoziţia cetăţenilor şi două numere de telefon la care pot cere detalii suplimentare referitoare la campanie

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a lansat campania "Marea Debarasare" în 2007, iar la prima ediţie au fost vizate 110 localităţi şi s-au colectat 600 de tone de deşeuri electronice şi electrice.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici