Mircovici, găsit de ANI în conflict de interese: Soţia mea, angajată un an la biroul meu. Era în şomaj şi avea un an până la pensionare

Deputatul Nicolae Mircovici a declarat luni pentru MEDIAFAX, în legătură cu sesizarea ANI pentru că s-ar fi aflat în conflict de interese, că soţia sa a lucrat în 2009 timp de un an la biroul său parlamentar, pentru că era în şomaj şi mai avea un an până la pensionare anticipată.

143 afișări
Imaginea articolului Mircovici, găsit de ANI în conflict de interese: Soţia mea, angajată un an la biroul meu. Era în şomaj şi avea un an până la pensionare

Nicolea Mircovici (Imagine: cdep.ro)

"Soţia mea a lucrat în armată şi, în urma restructurărilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiinţat şi ea a intrat în şomaj. Mai avea un an de zile până la pensie şi a fost angajată la cabinetul meu parlamentar de către Camera Deputaţilor, după ce am înţeles că nu exista niciun impediment la această problemă", a precizat Mircovici.

El a mai spus că soţia sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, după care aceasta a ieşit la pensie.

"După un an a ieşit la pensie, a îndeplinit condiţiile de pensionare anticipată şi a plecat", a adăugat Mircovici.

ANI a solicitat Parchetului instanţei supreme să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese, întrucât şi-au angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentar, în mandatul 2008-2012.

Niculae Mircovici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soţia sa a fost angajată, în perioada 5 ianuarie 2009 - 15 iunie 2010, în funcţia de referent la Biroul Parlamentar deţinut de acesta în Circumscripţia electorală nr. 35, Timiş, obţinând astfel un venit net în sumă toală de 20.387 de lei, au stabilit inspectorii de integritate.

Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat - România, în prezent fiind secretar al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici