Misiune umanitară. România va trimite într-o ţară vecină peste 300.000 de măşti de protecţie

România va trimite în Serbia peste 300.000 de măşti de protecţie. Este vorba despre o misiune umanitară care se desfăşoară vineri sub egida Uniunii Europene.

236 afișări
Imaginea articolului Misiune umanitară. România va trimite într-o ţară vecină peste 300.000 de măşti de protecţie

Misiune umanitară. România va trimite în Serbia peste 300.000 de măşti de protecţie

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că transportul are loc vineri. Un convoi care aparţine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad transportă în Sebia 310.000 măşti de protecţie FFP 2.

„Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecţie personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Republica Serbia. Astfel, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de autoritate naţională pentru asistenţă internaţională în domeniul protecţiei civile, va asigura în data de 09.04.2021 un transport cu 310.000 măşti de protecţie FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităţilor, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19.Transportul asistenţei se realizeaza cu un convoi aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad”, au anunţat reprezentanţii IGSU.

Costurile privind transportul sunt acoperite de Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civila al Uniunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici