Mitropolit: A neglija educarea copiilor şi tinerilor noştri e tot una cu a-i face HANDICAPAŢI

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, i-a îndemnat pe părinţi, pe dascăli şi pe preoţi să pornească o „cruciadă a bunului simţ şi a unei culturi morale împotriva răutăţilor care ating sufletele tinerilor”,avertizând că a neglija educarea copiilor şi tinerilor e tot una cu a-i face handicapaţi.

657 afişări
Imaginea articolului Mitropolit: A neglija educarea copiilor şi tinerilor noştri e tot una cu a-i face HANDICAPAŢI

Mitropolit: A neglija educarea copiilor şi tinerilor noştri e tot una cu a-i face handicapaţi

Potrivit mesajului la începutul anului şcolar al IPS Andrei Andreicuţ transmis, joi, părinţii, dascălii şi preoţii ar trebui, întâi de toate, să-i redea lui Dumnezeu locul ce i se cuvine în viaţa lor şi a copiilor.

„Luni se redeschid porţile şcolilor. Ne gândim cu optimism şi nădejde la copiii noştri şi cu nostalgie la vremurile când eram în postura lor. Acum vremurile-s altele, felul de a fi al copiilor e altul, dar sufletul lor şi al părinţilor este acelaşi. A neglija educarea copiilor şi tinerilor noştri e tot una cu ai face handicapaţi. (...) În general noi toţi suntem creştini, dar adesea secularizaţi. Suntem dezorientaţi cu privire la mijloacele pe care trebuie să le folosim spre a curma răul. Totuşi dumneavoastră părinţii copiilor, dascălii din şcoli şi noi preoţii, împreună putem face câte ceva. Întâi de toate să-i redăm lui Dumnezeu locul ce i se cuvine în viaţa noastră şi a copiilor noştri. Să pornim o cruciadă a bunului simţ şi a unei culturi morale împotriva răutăţilor care ating sufletele tinerilor”, se arată în documentul citat.

În calitate de arhipăstor sufletesc, acesta a dat părinţilor şi dascălilor două sfaturi utile, şi anume să nu neglijeze rugăciunea şi prezenţa la biserică.

„Nu-i uşor a face educaţie în lumea noastră când ne fac concurenţă prin media, care nu-i totdeauna constructivă, mulţime de site-uri îndoielnice din punct de vedere moral. Este foarte important ca elevul sau studentul să aibă preocupări spirituale. Are mare dificultate copilul de a deprinde rugăciunea de dimineaţa şi de seara şi de a participa duminica la Liturghie, dacă părinţii lui nu fac acest lucru. S-au mai văzut şi cazuri de excepţie când copiii îi duc pe părinţii lor la biserică”, se subliniază în mesaj.

De asemenea, înaltul ierarh ortodox a dat un sfat şi elevilor şi studenţilor, acela de a avea o disciplină personală a muncii la care să ţină cu dinţii.

„E nevoie mai întâi de o disciplină interioară, în afară de cea exterioară a şcolii, în care trebuie să vă încadraţi. Fără îndoială că disciplina presupune o oarecare restrângere a libertăţilor facile, presupune un sacrificiu. Adică, nu-ţi poţi permite să vezi în fiecare zi un film, să hoinăreşti fără program, să-ţi pierzi ore în şir pe calculator sau butonând pe telefon”, a conchis IPS Andrei Andreicuţ.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici